Τροχαίο Βούλα: Πού στρέφονται οι έρευνες των ειδικών για το δυστύχημα

Τι αποκαλύπτουν στο Star ειδικοί εμπειρογνώμονες

Τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος ψάχνουν να βρουν ειδικοί εμπειρογνώμονες που ερευνούν το τροχαίο που κόστισε την ζωή του άτυχου Τζώρτζη Μονογιού και τον σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του.

Τζώρτζης Μονογυιός: «Είχαμε τυπικές σχέσεις», λέει η πρώην σύντροφός του

Όπως αποκαλύπτουν στο Star ο Παναγιώτης Μαδιάς και ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, είναι πολλοί οι παράγοντες, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών για το πώς ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και είχαμε το μοιραίο.   

Πρώτον, θα ερευνηθεί εξονυχιστικά η κατάσταση των ελαστικών. Πληροφορίες που έχει στην διάθεση του το Star αναφέρουν ότι ήταν ειδικά ελαστικά, τύπου semislik, δηλαδή ημιχαραγμένα, είχαν διανύσει μόλις 1.000 χιλιόμετρα, το κρίσιμο, όμως, ζήτημα είναι ότι τα ελαστικά ήταν «παγωμένα», δηλαδή δεν είχαν ζεσταθεί και κατά συνέπεια δεν είχαν την απαιτούμενη πρόσφυση πάνω στο οδόστρωμα. 

Τροχαίο Βούλα: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες

Δεύτερο βασικό ερώτημα, αν ήταν απενεργοποιημένα όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ευστάθειας του οχήματος, τα λεγόμενα αντισπίν ή τράξιον κοντρόλ. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με τη διαφαινόμενη απειρία του οδηγού σε super car και τη θηριώδη ιπποδύναμη των 720 ίππων αλλά και την απίστευτη επιτάχυνση των 0-100 σε 3 δευτερόλεπτα, δεν αργούν να φέρουν την τραγωδία στην άσφαλτο.

Δείτε εδώ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top