ΑΣΟΕΕ: Διεκόπη η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε την επίθεση

Θα συνεχιστεί στα τέλη Ιανουαρίου - Κατηγορείται για τοκογλυφία

Τέλη Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δική του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και της συγκατηγορούμενης του, για την κατηγορία της τοκογλυφίας, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.  

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι. 

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα τον καθηγητή να συνευρίσκεται με 14χρονο»

Η πρόταση του εισαγγελέα, πάντως, είναι να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήχθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».  

ΑΣΟΕΕ: Προπηλάκισαν το συνεργείο του Star εν ώρα ρεπορτάζ

Όπως ανέφεραν στο δικαστήριο οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων,  όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες: «Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κ. Πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα». 

ΑΣΟΕΕ: Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση σε καθηγητή

Την αντίθεση του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ.Τάτσης. Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια  και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της». 

Παρόντες στην δικαστική αίθουσα ήταν και οι δύο καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι,  από την επίθεση που δέχθηκε την ώρα του μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top