«Την πήραν στον λαιμό τους», λένε οι φίλοι της Παρθένας Κουτμενίδου

Ο γυναικολόγος της 38χρονης υποστηρίζει ότι τη συμβούλευε να εμβολιαστεί

Όσα είπε ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star - 01/12

Συγκλονισμένη είναι όλη η χώρα από τον χαμό της 38χρονης Παρθένας Κουτμερίδου από κορωνοϊό. Η γνωστή δικηγόρος Σερρών και κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, νόσησε ενώ διένυε τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήταν ανεμβολίαστη. Οι γιατροί προχώρησαν σε εσπευσμένη καισαρική τομή για να γεννηθεί το μωρό, το οποίο είναι καλά στην υγεία του.

Από χθε,  που έγινε γνωστός ο τραγικός θάνατός της, η σελίδα της στο Facebook έχει γεμίσει με συγκινητικά μηνύματα από φίλους και συνεργάτες της, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς η αγαπημένη τους Πάττυ, που ζούσε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, αναμένοντας το μωράκι της, δεν είναι πια στη ζωή. 

Πέθανε η Παρθένα Κουτμερίδου - Τη νίκησε ο κορωνοϊός

«Τότε όλα ροζ. Τώρα όλα μαύρα. Καλό ταξίδι, Παττούλα μας, θα σε αγαπάμε πάντα», έγραψε η επιστήθια φίλη της, Κλειώ Χουλιούμη, ένα από τα πρόσωπα που στάθηκαν στο πλευρό της έως το τέλος. Μαζί με την οικογένειά της, μάλιστα, και άλλους φίλους της τις τελευταίες δύο μέρες είχε ξεκινήσει μια μεγάλη κινητοποίηση για να βρεθούν αιμοδότες, καθώς η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί πολύ. 

«Ένα κορίτσι γεμάτο ζωή έφυγε. Καλό παράδεισο να έχει» έγραψε μια άλλη φίλη της. 

«Αγαπημένη Πάττυ…  πόσο κρίμα, πόσο άδικο! Θερμά συλλυπητήρια. Ειλικρινά έχω σοκαριστεί. Δεν το χωράει ο νους μου» πρόσθεσε μια ακόμη φίλη της.

Παρθένα Κουτμερίδου: Δάκρυσε όταν έμαθε ότι σώθηκε το μωρό της

Αρκετοί δεν κρύβουν την οργή τους για τους ανθρώπους που φέρονται να είχαν επηρεάσει την ίδια και τον σύζυγό της, ώστε να μην εμβολιαστεί. 

«Συλλυπητήρια. Πόσο άδικα έφυγε αυτή η κοπέλα, πόσο άδικο το μωράκι να μη γνωρίσει τη μαμά του. Κρίμα. Ελπίζω όσοι επηρέασαν την κρίση σας, αν ισχύουν τα λεγόμενα του γυναικολόγου της, να μην κοιμούνται ήσυχοι», έγραψε μία ακόμα φίλη της 38χρονης.

Κουτμερίδου σύζυγος

Η Παρθένα Κουτμερίδου με τον σύζυγό της

«Συλλυπητήρια. Ελπίζω μόλις συνέρθετε λίγο από τον πόνο σας να μηνύσετε τους εγκληματίες που σας πήραν στον λαιμό τους και χάθηκε η γυναίκα σας», πρόσθεσε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος έγραψε:

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση κόρη πρώην βουλευτή - Γέννησε στον 7ο μήνα

«Κρίμα 2021 και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν πιστεύουν την επιστήμη, αλλά γκουρού και ψεκασμένους συνωμοσιολόγους ΚΡΙΜΑ . Συλλυπητήρια στους γονείς της».

Γιατί δεν είχε εμβολιαστεί η Παρθένα Κουτμερίδου

Η 38χρονη δικηγόρος είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μείνει έγκυος και όταν το όνειρό της να αποκτήσει ένα παιδί άρχισε να γίνεται πραγματικότητα είχε ενδοιασμούς. Φοβόταν και δεν ήταν σίγουρη αν θα έπρεπε να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. 

Παρθένα Κουτμερίδου

Η Παρθένα Κουτμερίδου

Ο πατέρας της ισχυρίζεται ότι ο γυναικολόγος της ήταν αυτός που της συνέστησε να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό και να περιμένει μέχρι τον τοκετό. 

Ο γιατρός της τον διαψεύδει. Υποστηρίζει ότι δεν ήταν αυτός που έπαιξε ρόλο στην απόφασή της να μην κάνει το εμβόλιο, αλλά ο σύζυγος της άτυχης δικηγόρου, καθώς τη συμβούλευε να το αναβάλει έως ότου γεννήσει. 

Τελικά, η Παρθένα Κουτμενίδου προσβλήθηκε από κορωνοϊό, η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία και άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αφότου έφερε στον κόσμο το μωράκι της. 

«Επανειλημμένως της είχα πει να κάνει το εμβόλιο», λέει ο γυναικολόγος της 

Ο γυναικολόγος της, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τόνισε πως επανειλημμένως είχε παροτρύνει την 38χρονη δικηγόρο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

«Επανειλημμένα και φορτικά και στους δύο είχα τονίσει την ανάγκη, την ωφέλεια και την αναπόσπαστη υποχρέωση του καθενός να προστατεύσει τον εαυτό του και τους γύρω του. Είχαμε φτάσει σε σημείο που ο σύζυγός της παρεξηγημένος από τις συστάσεις δεν ερχόταν στις επισκέψεις. Ερχόταν μόνη της η γυναίκα. Καταλάβατε; Καθόταν κάτω στο αυτοκίνητο, γιατί μου κρατούσε μούτρα», υποστήριξε.

Σημείωσε τέλος ότι ο σύζυγος της γυναίκας ήταν αντιεμβολιαστής και συμβούλευε την άτυχη γυναίκα να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό της, μετά από παραίνεση και του πνευματικού του. 

Η κηδεία της 38χρονος θα τελεστεί σήμερα το μεσημέρι στην Τριανταφυλλιά Σερρών. Η Πάττυ θα ταφεί δίπλα στη μητέρα της, η οποία «έφυγε» από καρκίνο πριν οκτώ χρόνια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top