Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί - Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση!

500.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση σε ένα μήνα

Όλα όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών/ (22/11/21)

Η επιβολή των νέων μέτρων που ξεκίνησαν την Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους, φαίνεται πως ήδη αποδίδουν «καρπούς» όσον αφορά την αύξηση των εμβολιασμών. 

Εμβολιασμοί: Το 58% των πολιτών έχει ολοκληρώσει ή δρομολογήσει τη γ' δόση

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο χθες 25.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ενώ 153.000 εμβολιασμένοι έκλεισαν για την τρίτη δόση, με το συγκεκριμένο αριθμό να αποτελεί ρεκόρ. 

Σημειώνεται πως από τις 20 Οκτωβρίου σχεδόν 500.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Θεμιστοκλέους: Περίπου 100.000 ραντεβού καθημερινά για την τρίτη δόση

Ικανοποιητικά κινείται το πρόγραμμα εμβολιασμού τρίτης δόσης και καθημερινά κλείνονται χιλιάδες ραντεβού, ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: Ο συνδυασμός των εμβολίων για την τρίτη δόση- Ποιες οι επιλογές

Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000 τα ραντεβού, είπε χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής δικαιούχοι είναι 2.827.574 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 43,1% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί 922.000 εμβολιασμοί, 32,6% των δικαιούχων και περίπου 700.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους.

Υπενθύμισε τις περιπτώσεις αναμνηστικής δόσης για όλους άνω των 18 ετών που δεν ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατασταλμένων. Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna. Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Για όσα άτομα έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο mRNA και δεύτερη δόση με εμβόλιο Johnson & Johnson, δεν συστήνεται αναμνηστική δόση.

Κορωνοϊός: Αντισώματα μετά από 1 - 3 μέρες με την τρίτη δόση του εμβολίου

Μέχρι αύριο θα δοθούν οδηγίες για όσους έχουν νοσήσει σχετικά με το ποιο εμβόλιο θα κάνουν και πότε για την αναμνηστική δόση. Θα αναρτηθούν στο emvolio.gov.gr.

Για τους εμβολιασμούς στα νησιά με την τρίτη δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα και σε αρκετά μικρά νησιά ήδη έχει ολοκληρωθεί η αναμνηστική δόση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top