Κορωνοϊός: Έχασαν τη χρονιά γιατί οι γονείς τους δεν τους έκαναν self test

Καταγγελίες από καθηγητή στη Δράμα

Μετά την περίπτωση των γονέων στη Σέρρες που δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί δε θέλουν να κάνουν self test, καθηγητής από τη Δράμα αποκάλυψε ότι και στο δικό του σχολείο υπήρχαν τρεις μαθητές που έχασαν την χρονιά τους για τον ίδιο λόγο. 

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πρόδρομος Φωτακίδης, που διδάσκει σε Λύκειο ο ένας από τους τρεις μαθητές πήγε σε άλλο σχολείο, ενώ οι άλλοι δύο, που είναι αδέλφια σταμάτησαν εντελώς. 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει με το self test σε παιδιά - Πού είναι υποχρεωτικό

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά, γιατί όταν γυρίσαμε μετά το lockdown δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα self test. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης και πρόσθεσε:

«Ο ένας γονιός ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα, ότι τα self test είναι επικίνδυνα ότι δεν προσφέρουν προστασία».

Νέα μέτρα: Τι ισχύει στην εστίαση για ανεμβολίαστους και παιδιά από 6/11

Όσον αφορά στα δύο αδέλφια που σταμάτησαν εντελώς το σχολείο ο κ. Φωτιάδης είπε ότι μίλησε το σχολείο με τον μεγαλύτερο αδελφό τους και τους είπε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν. 

«Εννοείται ότι ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση στο Λύκειο.  Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Τι να κάνει να πάει στο σπίτι και να αρπάξει τα παιδιά;», αναρωτήθηκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top