Σε 24ωρη απεργία προχωρούν διαγνωστικά κέντρα, πολυιατρεία και εργαστήρια

Διαμαρτύρονται για το clawback - Πότε θα απεργήσουν

μικροσκόπιο/ unsplash

Τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια μετά από ανακοίνωσή τους θα προχωρήσουν θα 24ωρη απεργία την Τρίτη 12 Οκτωβρίου. Μαζί τους θα απεργήσουν και τα πολυιατρεία αλλά και οι κλινικο-εργαστηριακοί γιατροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται στον ΕΟΠΠΥ και το υπουργείο Υγείας για το ύψος των ποσών που πρέπει να καταβάλλουν ως clawback.

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι πρέπει να το κάνουν - Ξεκινά η συνταγογράφηση

Το clawback είναι η υποχρεωτική και αυτόματη επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ από όλους τους ιδιώτες παρόχους της υγείας στον Οργανισμό λόγω υπέρβασης της προϋπολογισθείσας δαπάνης. Πάγιο αίτημα των παρόχων που εκτελούν τις συνταγές για εξετάσεις είναι να τεθούν όρια («κόφτες») στη συνταγογράφηση ώστε να μην γίνεται αυτή η υπέρβαση.

Χωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι συνοδοί σε ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα

Είναι ενδεικτικό ότι για τον περασμένο Ιούνιο το ποσοστό του clawback που καλούνται να επιστρέψουν τα διαγνωστικά κένtρα είναι περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις μικροβιολογικές για τον Ιούνιο ήταν 20.432.500 ευρώ και συνολικά υποβλήθηκαν παραστατικά από τα διαγνωστικά προς τον Οργανισμό ύψους 33.754.210 ευρώ.

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού της τρίτης δόσης εμβολίου

Το ΔΣ του ΙΣΑ ζητεί να καταργηθεί «το άδικο και απαράδεκτο αυτό μέτρο που απειλεί τη βιωσιμότητα των Φορέων της Π.Φ.Υ που αποτελούν βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας ειδικά αυτή την περίοδο που δίνεται η μάχη ενάντια στην πανδημία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top