Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ σήμερα το απόγευμα

Θα παρουσιαστεί το σχέδιο για κατ' οίκον εμβολιασμούς

rapid test/ eurokinissi
Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στα δημοφιλή νησιά (17/7/21)

Η μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού στη χώρα μας έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία. Σήμερα το απόγευμα ο ΕΟΔΥ πρόκειται να κάνει έκτακτες ανακοινώσεις για την πανδημία.  

Κορωνοϊός: 1.558 κρούσματα την Κυριακή - 10 θάνατοι και 123 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού, αλλά και για τις μεταλλάξεις, καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί. 

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς όσων αδυνατούν για λόγους υγείας να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα. Όπως όλα δείχνουν, οι εμβολιασμοί θα γίνονται με γιατρό και νοσηλευτή από τα Κέντρα Υγείας, οι οποίοι θα μεταφέρονται με ειδικό αυτοκίνητο του εκάστοτε Δήμου. 

Καθηγητής Σαρηγιάννης: Προβλέπει 6.400 κρούσματα μέχρι τις 15 Αυγούστου

Η καθιερωμένη ανακοίνωση κρουσμάτων και εξελίξεων σχετικά με την πανδημία γίνεται κάθε Πέμπτη. Ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση φαίνεται πως έχει σημάνει συναγερμό και κρίνεται απαραίτητο να υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις σήμερα, Δευτέρα.

Την προηγούμενη Πέμπτη είχαν ανακοινωθεί 281 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ τα δείγματα που αφορούσαν όλες τις μεταλλάξεις του ιού ανέρχονταν στα 703.    

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα επαναφέρει τα μέτρα στην Ευρώπη

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί συνολικά 21.824 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 18.908 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων και 2.183 προέρχονται από στοχευμένη λήψη. 

Πελώνη: 1 στα 2 κρούσματα συνδέεται με χώρους ψυχαγωγίας

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι περιοχές που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ίος, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.  

Νέα μέτρα: Μετά τη Μύκονο εξετάζονται τοπικά lockdown σε πέντε νησιά ακόμα

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 26 χρόνια, με το 80% να έχει ηλικία μικρότερη των 39 ετών.  

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στη χώρα, πάνω από 4.590.000 άνθρωποι  έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ 5.430.000 έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top