Θεσσαλονίκη: Νεκρός στο γραφείο του ο καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Καζάζης

Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας για τον θάνατό του

Ιωάννης Καζάζης

Θλίψη σκόρπισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η είδηση του θανάτου του Ιωάννη Καζάζη.

Ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στην Καλαμαριά. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής. 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. εξέφρασε τη θλίψη της για τον χαμό του κ. Καζάζη. «Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για το θάνατο του Ι. Καζάζη, Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με εξαίρετες σπουδές και πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, αφήνει σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη γλωσσική διδασκαλία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την «τεράστια παρακαταθήκη του Ιωάννη Καζάζη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό» έκανε λόγο ο κ. Παπαϊωάννου, πρύτανης του ΑΠΘ.

Ποιος ήταν ο Ιωάννης Καζάζης

Ο Ιωάννης Καζάζης σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο University of Illinois και στη συνέχεια στο Yale U. Fellow στο Centre for Hellenic Studies του Harvard και Visiting Professor στο University of Maryland.

Από το 1979 έως 2014, ήταν καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Από το 1994 Αναπληρωτής Πρόεδρος και εν συνεχεία Πρόεδρος του «Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας», και Διευθυντής του Τμήματος Λεξικογραφίας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top