Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιαστικές περιγραφές- «Τα ράσα έλιωσαν πάνω μου»

Πώς σώθηκαν οι Μητροπολίτες

Έλιωσαν μέχρι και τα παπούτσια τους, από το καυστικό υγρό, που ράντισε τους Μητροπολίτες, ο κληρικός που βρέθηκε ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Μονή Πετράκη: Ποινική δίωξη στον ιερέα - «Δεν ήξερα ότι θα προκαλούσα κακό»

Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης μίλησε μέσα από το ΚΑΤ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον Βαγγέλη Γκούμα για τις στιγμές της φρίκης. «Και τα δύο μου ράσα έγιναν κουρέλια, έλιωσαν πάνω μου. Μου είπαν οι γιατροί ότι αν δεν τα φόραγα, θα μου είχαν κάψει την πλάτη».  

Τα ματωμένα ράσα στη Μονή Πετράκη / ΙΝΤΙΜΕ

Όπως είπε ο ίδιος, ο δράστης έβγαλε από τα ράσα του μια σακούλα, στην οποία είχε ένα μπουκάλι δύο λίτρων. «Ήταν ακριβώς πίσω μου και το έριξε στην πλάτη μου» ανέφερε. «Αμέσως έτρεξα στην έξοδο να ειδοποιήσω τον αστυνομικό. Και εκείνος κάηκε στα χέρια». «Στην έδρα έριχνε αδιακρίτως σε όλους τους δικαστές του συμβουλίου» συνέχισε.

Πώς σώθηκαν από την επίθεση

Το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο εξέταζε την υπόθεση κληρικού, για εμπλοκή του σε διακίνηση ναρκωτικών. Έξι Ιεράρχες είχαν πλαισιώσει τον Μητροπολίτη Γουμενίσης Δημήτριο, ο οποίος ως γηραιότερος Ιεράρχης εκτελούσε χρέη προέδρου. 

Μονή Πετράκη: Τα πρώτα λόγια του ιερέα με το βιτριόλι στους αστυνομικούς

Ο κατηγορούμενος μαζί με τους δικηγόρους του μπήκαν στην αίθουσα για να ακούσουν την ετυμηγορία. «Άρχισε να φωνάζει και να λέει ''είστε μιλημένοι από τον Βεροίας και θα με καθαιρέσετε, πάρτε τώρα να 'χετε''» περιέγραψε π Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος.

Στον εισαγγελέα ο 37χρονος ιερέας / Eurokinissi

«Πέταξε ένα μπουκάλι πάνω στον Γουμενίσης και αυτός είχε τα λιγότερα εγκαύματα. Έλιωσε το τηλέφωνό του. Στην αρχή εγώ σκέφτηκα ότι για να μας προσβάλλει θέλησε να ρίξει αγιασμό» είπε. «Προσπαθούσαμε να κρυφτούμε πίσω από τα έδρανα».

Οι ιεράρχες αποφάσισαν να τοποθετηθεί μηχάνημα ελέγχου στην είσοδο της Μονής Πετράκη έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο παρόμοιο θλιβερό περιστατικό. Επίσης θα ζητήσουν επιπλέον αστυνομική φύλαξη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top