Ιερέας με βιτριόλι: «Θα μιλήσω και θα τρανταχτεί όλη η Εκκλησία»

Ο 37χρονος είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, λέει ο δικηγόρος του

Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο 37χρονος ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να τους βοηθήσει, κατά τη διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, χθες, στη Μονή Πετράκη. Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Επίθεση σε Μητροπολίτες: «Μας ράντισε με δύο λίτρα καυστικό υγρό»

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από έναν σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο 37χρονος ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό

Μονή Πετράκη: Τα πρώτα λόγια του ιερέα με το βιτριόλι στους αστυνομικούς

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Ο ιερέας ήταν αποφασισμένος: «Δε θα μιλήσω με λόγια, αλλά με πράξεις»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, ο 37χρονος ιερέας είχε κάνει αναρτήσεις τον περασμένο Απρίλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Δε θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις» και ότι «θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία!».

Συγκεκριμένα, στις 14 Απριλίου ο δράστης έγραφε δημόσια: «Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι φοράμε παντελόνια, ας βγει η απόφαση τότε, δε θα μιλήσω με λόγια, αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσω, γιατί δε γνωρίζετε τι γίνεται στην εκκλησία από τον Πρώτο έως τον τελευταίο και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε, θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία». 

Επτά Μητροπολίτες φέρουν τραύματα από το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ ένας εξ αυτών -που η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρότερη- μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. 

Ιερέας που μίλησε με τον δράστη λίγο πριν από την εκδίκαση της υπόθεσής του, δήλωσε στην εφημερίδα Δημοκρατία ότι: «Ακουγόταν απελπισμένος. Όμως ήρεμος. Δε φαινόταν να έχει κάτι κακό στο μυαλό του, όμως ήταν ασταθής. Προ ημερών με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου ζητούσε χρήματα. Έλεγε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και βαριά κατάθλιψη».

Δικηγόρος ιερομόναχου: «Αν δεν έχριζε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δε θα τον αναλάμβανα»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του δράστη, ο 37χρονος ιερομόναχος φέρεται να είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν από 1,5 μήνα. 

Ο Α. Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι: «αν δεν έχριζε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δε θα τον αναλάμβανα» και ότι ο δράστης «διαθέτει ιατρικά πιστοποιητικά από ψυχιατρική κλινική στη Βέροια».

Οι επτά Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση είναι οι: Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης. Εξ αυτών, στο ΚΑΤ νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Άρτης

«Δεν ήξερε ότι η πράξη του αυτή θα βλάψει τους ανθρώπους... Παρήγγειλε το καυστικό υγρό από εταιρεία στο Ίλιον, που του είπε ότι το συγκεκριμένο δε θα προκαλέσει βλάβη. Δε μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει καταλάβει την πράξη του», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ενώ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του πελάτη του για το συμβάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top