Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το εργασιακό – Άνοιξαν οι δρόμοι στην Αθήνα

«Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας» φώναξαν χιλιάδες εργαζόμενοι

Απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρλωθηκαν λίγο μετά τις 14.00 οι μεγάλες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, που έχουν κηρύξει οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έχουν πλέον ανοίξει, ωστόσο η κίνηση είναι πολύ αυξημένη, λόγω της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τη βροχή.

Το ΠΑΜΕ έκανε, όπως ήταν προγραμματισμένο, την αρχή στις συγκεντρώσεις, καθώς συγκεντρώθηκε από τις 10:00 στα Προπύλαια.

24ωρη απεργία: Ποια μέσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου διοργανώνεται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

«Ο,τι και να κάνει η κυβέρνηση, το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων», είπε σε δηλώσεις του ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κουτσούμπας: Εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν να αχρηστέψουν το εργασιακό

Μεγάλη είναι η συμμετοχή και στο συλαλλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το οποίο ξεκίνησε στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου το παρών δπινουν και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Σύντομα ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό στον κ. Μητσοτάκη

«Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα στην εργασιακή αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Γεννηματά: Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα στην εργασιακή αυθαιρεσία

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Απεργία 10 Ιουνίου 2021

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!» τονίζει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top