Λαμία: Γιατρός τρομοκρατούσε τους πολίτες για να μην κάνουν το εμβόλιο!

Δρομολογήθηκε η άμεση απομάκρυνσή της - Θα περάσει πειθαρχικό

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (12/5)

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες, Τρίτη, σε Κέντρο Υγείας στη Λαμία, όταν μία γιατρός άρχισε να τρομοκρατεί τους πολίτες που είχαν έρθει για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα LamiaReport, η διαδικασία του εμβολιασμού παρεμποδίστηκε από τη συγκεκριμένη γιατρό, η οποία ήταν υπεύθυνη να συμπληρώνει το ατομικό έντυπο του κάθε εμβολιασθέντος. Εκείνη τη στιγμή,  η γιατρός- αρνήτρια απέτρεπε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο με φράσεις βγαλμένες από θεωρία συνωμοσίας:  

Εμβολιασμοί: Μία δόση του εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό

«Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει;» «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει… Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση» Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε…». 

Μάλιστα, κάποιοι πολίτες φαίνεται πως μεταπείστηκαν και έφυγαν τρομαγμένοι από το Κέντρο Υγείας χωρίς να κάνουν τελικά το εμβόλιο, ενώ κάποιοι άλλοι αγχώθηκαν και άρχισαν να καλούν τους προσωπικούς τους γιατρούς και συγγενείς για να τους συμβουλευτούν. 

Εμβόλιο και ανοσία: Πόσες μέρες μετά τη β' δόση είμαστε προστατευμένοι

Συγγενής μιας 80χρονης γυναίκας από τη Λαμία κατήγγειλε στο LamiaReport πως η γιατρός φόβισε τόσο πολύ την ηλικιωμένη, με αποτέλεσμα να της ανέβει υπερβολικά η πίεση και να χρειαστεί να καλέσουν ασθενοφόρο. Στη συνέχεια, ήρθε η εγγονή της στο κέντρο υγείας, υπέγραψε και πήρε τη γιαγιά της πριν χρειαστεί να μπει στο ασθενοφόρο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.  

Δεν ήξεραν πως να την δικαιολογήσουν  

Αφού έγινε γνωστό το περιστατικό, το Κέντρο Υγείας βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει με τίποτα την εργαζόμενη γιατρό.  

Η διαδικασία εμβολιασμού επανήλθε μόνο όταν έφτασε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό και καθησύχασε τους πολίτες.   

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για το περιστατικό θα γίνει άμεσα ΕΔΕ, αφού δεν ήταν η μοναδική φορά που η συγκεκριμένη γιατρός επιχειρούσε μα μεταπείσει τους πολίτες, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. 

Εμβολιασμός: Το ποσοστό ανοσίας ανάλογα με το εμβόλιο και τη δόση

Χαμός στο Κέντρο Υγείας Λαμίας: Στο Πειθαρχικό η Αρνήτρια Γιατρός 

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, αντέδρασε άμεσα δίνοντας εντολή στον Διευθυντή του Κέντου Υγείας Λαμίας να θέσει τη γιατρό εκτός εμβολιαστικής διαδικασίας και να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ.

Εμβόλιο ΑstraΖeneca: Από υπερβολικό στρες τα συμπτώματα παράλυσης 32χρονου

«Τέτοιες ενέργειες κρίνονται, κατάπτυστες, επικίνδυνες, προκαλώντας φόβο στους πολίτες, οι οποίοι συμμετέχουν ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας μαζικά στους εμβολιασμούς, κατανοώντας πλήρως ότι είναι το μόνο ασφαλές όπλο στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, οδηγώντας όλους μας προς την ελευθερία», είπε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ στο LamiaReport. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top