Εξαδάκτυλος: «Ο εμβολιασμός θα αποκλείσει το 4ο κύμα κορωνοϊού»

Πώς σχολίασε τον χάρτη ανοίγματος ο καθητητής

Για τον οδικό χάρτη ανοίγματος της χώρας αλλά και τους εμβολιασμούς μίλησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού λέγοντας ότι για να κερδίσουμε την ελευθερία μας, θα πρέπει να εμβολιαστούμε. Αναφορικά με το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι «μπορούμε να το αποκλείσουμε μέσω του εμβολιασμού».

Κορωνοϊός: «Πιθανό να έχουμε τέταρτο κύμα του ιού το καλοκαίρι»

Όσο για το εμβόλιο της AstraZeneca για το οποίο αρκετοί πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ο κ. Εξαδάκτυλος έφερε ως παράδειγμα τη Μεγάλη Βρετανία. Εκεί η πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και οι πολίτες έχουν κερδίσει την ελευθερία τους.

«Η σπανιότητα μιας επιπλοκής όταν πρωτοακούγεται πάντα δημιουργεί μια ασάφεια», είπε, αναφερόμενος στα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν παρατηρηθεί.

«Ο οδικός χάρτης είναι ρεαλιστικός»

«Έχουμε μια κοινωνία που δεν μπορεί να μας ακολουθήσει περαιτέρω και πρέπει να βρούμε μια μέση οδό» είπε ο καθηγητής σχετικά με τα νέα μέτρα που δίνουν «ανάσες» στους πολίτες από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα από τον Κικίλια – Οι αποφάσεις για τις εκκλησίες  

«Ο χάρτης είναι ρεαλιστικός. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθήσουμε» πρόσθεσε. Λύση έχει βρεθεί και για τις εκκλησίες, σημειώνοντας ότι αν η κυβέρνηση είχε πάρει αυστηρότερα μέτρα, δε θα τα τηρούσε κανείς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τα εξής μέτρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα: 

  •  κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με όλα τα μέτρα προστασίας,
  • στους εξωτερικούς χώρους των ναών θα τηρείται απόσταση 10 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ των πιστών,
  • κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, είναι απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους,
  • υποχρεωτικό τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού,
  • η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών και
  • το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top