Κορωνοϊός: Αναμένεται τέταρτο κύμα τον Οκτώβριο

Δυσοίωνη εκτίμηση από τον καθηγητή Γ. Γεροτζιάφα

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δε θα ξεμπερδέψουμε εύκολα μαζί του. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες, όμως ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, εκτίμησε πως τον Οκτώβριο θα υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας. 

Κορωνοϊός: 1.606 νέα κρούσματα - Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, οι ειδικοί στη Γαλλία αναμένουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας από τον Οκτώβριο και γι’ αυτό ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, τόνισε την ανάγκη για επένδυση στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίων δεύτερη γενιάς, που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεταλλάξεις. 

Μετακίνηση Πάσχα: Τα τρία σενάρια για να ταξιδέψουμε στην περιφέρεια  

Αναφερόμενος στα self tests, είπε πως είναι ένα εργαλείο, αλλά το κύριο και δεν αρκούν από μόνα τους για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού. 

self-test.gov.gr: Πώς διαβάζουμε το αποτέλεσμα του self test

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε πως πράγματι προκαλεί θρομβώσεις. 

Εμβόλιο AstraZeneca: Τα νεότερα δεδομένα για τα περιστατικά θρομβώσεων

«Κάνει θρομβώσεις. Όταν εμβολιάζουμε τους ανθρώπους με ένα από τα υλικά του ιού που προκαλεί την πήξη του αίματος, αναμέναμε, το ξέραμε από τον Σεπτέμβριο, ότι μπορεί να προκαλέσει αντίδραση. Το πρόβλημα με την AstraZeneca είναι ότι πυροδότησε μια αλλεργία που προκάλεσε επιπλέον θρομβώσεις και μάλιστα επικίνδυνες. Ο κάθε πολίτης να ακολουθεί τις οδηγίες της χώρας του και να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση όσων νόσησαν με κορωνοϊό», τόνισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top