Σύρος: Η ζωγραφιά που έφτιαξε για τη μαμά της που είναι νοσηλεύτρια

«Κάνεις τον σταυρό σου και μπαίνεις στην αίθουσα»

νοσηλεύτρια Σύρος

Συγκίνηση έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη Σύρο η ανάρτηση στα social media μιας νοσηλεύτριας για τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά τόσο η ίδια όσο και όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του νησιού.

Η ανάρτηση έρχεται να επιβεβαιώσει μαζί με τα χιλιάδες περιστατικά κορωνοϊού στα νοσοκομεία, την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας λόγω της πανδημίας. 

«Είναι ένας πραγματικός αγώνας. Κάνεις τον σταυρό σου και μπαίνεις στην αίθουσα» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η νεαρή γυναίκα. 

Η νοσηλεύτρια από τη Σύρο εν ώρα εργασίας 

Γιατροί και νοσηλευτές βάζουν τα δυνατά τους για να δημιουργούν ένα αίσθημα αισιοδοξίας στις νοσοκομειακές αίθουσες για αυτό και ζωγραφίζουν τις στολές τους. Οι ζωγραφιές δε δίνουν μόνο δύναμη στους ασθενείς αλλά και στο προσωπικό του νοσοκομείου. 

Ζωγραφιά στο πίσω μέρος της προστατευτικής στολής της νοσηλεύτριας Π.Κ από το τμήμα Covid της Παθολογικής 

«Όλοι διακινδυνεύουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας τους συνανθρώπους μας….δεν θα πω κάτι άλλο….απλά κουράγιο σε όλους μας… Σε όλους μου τους συναδέλφους που παρά τα προβλήματα μας είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο μας φροντίζοντας για το καλύτερο…άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μας…και ας μας πετάνε κάποιοι μαχαίρια» έγραψε η νοσηλεύτρια.

Η γυναίκα δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα για να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες της που το έχουν ανάγκη. Αντλεί δύναμη και από την κόρη της, η οποία μάλιστα ζωγράφισε μια μοναδική ζωγραφιά για τη μαμά της.

Η τρυφερή ζωγραφιά της κόρης της νοσηλεύτριας από τη Σύρο 

Όπως είπε η ίδια στο star.gr, η διοίκηση του νοσοκομείου παρέχει όλα τα μέσα στους εργαζομένους για να μένουν ασφαλείς. «Είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν με κάθε τρόπο σε όλη αυτή την κατάσταση» σημείωσε. 

Το νοσοκομείο του νησιου δέχεται περιστατικά κορωνοϊού και από τη Σύρο αλλά και από τα νησιά των Κυκλάδων που δε διαθέτουν δευτεροβάθμια μονάδα υγείας.

Ολόκληρη η ανάρτηση της νοσηλεύτριας:

«Είναι ένας πραγματικός αγώνας που δίνεται μέσα στα νοσοκομεία… μέσα στις αίθουσες της ΜΕΘ της ΜΑΦ στο τμήμα της ΠΘ τα ΤΕΠ μας…όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου μας….ιατροί, νοσηλευτές, εργαστήρια, τραυματιοφορείς, ΕΚΑΒ, καθαριστές, τραπεζοκομοι! Όλοι!!!!! Όταν το ζεις από κοντά καταλαβαίνεις ….κάνεις το σταυρό σου και μπαίνεις στην αίθουσα…παρά το φόβο σου… παρά τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχεις!!!!

Όλοι διακινδυνεύουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας τους συνανθρώπους μας….δεν θα πω κάτι άλλο….απλά κουράγιο σε όλους μας… Σε όλους μου τους συναδέλφους που παρά τα προβλήματα μας είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο μας φροντίζοντας για το καλύτερο…άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μας…και ας μας πετάνε κάποιοι μαχαίρια...

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ….ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ..ΜΑΝΑ …ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ!!! #covid19 #staystrong»

«Βοηθήστε μας τηρώντας τα μέτρα»

Το δικό της μήνυμα έστειλε και η πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων του νοσοκομείου, Κατερίνα Καλογεράκη, η οποία ζητά τη βοήθεια των πολιτών στον δύσκολο αγώνα που δίνει το σύστημα υγείας. «Τηρήστε τα μέτρα προστασίας ακόμη και αν δεν πιστεύετε» έγραψε χαρακτηριστικά σε δική της ανάρτηση.

«Αυτές είναι συναδέλφισσες μου που είναι ΕΚΕΙ στο καθήκον για εσένα που λες ότι είναι ΨΕΜΑ! Είναι εκεί θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας! Είναι ΕΚΕΙ μακρυά από τα παιδιά τους δίνοντας μια μάχη για τη ΖΩΗ!! Βοηθήστε μας τώρα που σας έχουμε ανάγκη! Πως;; Τηρήστε τα μέτρα προστασίας ακόμη και αν δεν πιστεύετε…Για την Πέπη, τη Μαρία και όποια άλλη είναι ΕΚΕΙ!!! Σας ευχαριστούμε!!» έγραψε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top