Εφημερία τρόμου στο Λαϊκό: Δύο ασθενείς κατέληξαν περιμένοντας κρεβάτι ΜΕΘ

Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου

Ο πόλεμος στα νοσοκομεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται αμείωτος με τις εφημερίες να γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου οι 90 κλίνες του ήταν κατειλημμένες. 

Η κατάσταση είναι δραματική, με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο να καταγγέλλει ότι τις τελευταίες δέκα μέρες δύο ασθενείς με κορωνοϊό κατέληξαν περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Γώγος: «Άνοιγμα του λιανεμπορίου μόνο με 1.000 κρούσματα»

«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου. Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας», είπε στον ΑΝΤ1.

Ο διοικητής του Λαϊκού, Χρ. Αντωνόπουλος, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό σημείωσε πως το νοσοκομείο δε διαθέτει ΜΕΘ covid και πως οι δύο ασθενείς κατέληξαν γιατί η επιδείνωση της υγείας τους ήταν ραγδαία και δεν πρόλαβαν να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο που διαθέτει ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό. 

Όσον αφορά σε πληροφορίες που μεταδόθηκαν ότι χθες το βράδυ σταμάτησε κάποια στιγμή το νοσοκομείο να δέχεται ασθενείς, η απάντηση της διοίκησης με ανακοίνωσή της είναι κατηγορηματική:

«Ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής. 
Αναληθώς αναφέρεται ότι στις 21:00 το βράδυ έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες. Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού». 

Το πρόβλημα ωστόσο στο Λαϊκό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, παρατηρήθηκε διασπορά του ιού σε δύο κλινικές, την Α΄ Χειρουργική και την αγγειοχειρουργική και πλέον δεν επιτρέπεται η είσοδος στους συνοδούς. Η διασπορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε από συνοδό ασθενή και πλέον έχει σημάνει συναγερμός.

Κορωνοϊός: «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία - Αριθμός ρεκόρ διασωληνωμένων

«Ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον επτά περιπτώσεις. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική» είπε στο Open ο Νίκος Ορφανός, προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού.

«Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και επτά φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και δύο διασωληνωμένοι εδώ και πέντε μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Ασφυκτιά το ΕΣΥ

Συνολικά στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 5.025 ασθενείς, με τους 3.893 σε απλές κλινικές και τους 1.132 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης. 

Κορωνοϊός: Πόσο αυξήθηκαν οι διασωληνώσεις κατά το τρίτο κύμα της πανδημίας

Στα νοσοκομεία της Αττικής, δημόσια και ιδιωτικά που έχουν παραχωρήσει κλίνες, νοσηλεύονται περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς της χώρας (2.549, με τους 390 να είναι διασωληνωμένοι).

Από σήμερα Τετάρτη, στο σύστημα υγείας μπαίνουν για εφημερίες δύο ακόμη νοσοκομεία, το ΝΙΜΤΣ και το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, στα οποία θα νοσηλεύονται non covid περιστατικά, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός που θα δέχεται μόνο Covid περιστατικά. 

Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται οι ασθενείς covid

Στο Σισμανόγλειο νοσηλεύονται 267 ασθενείς σε απλές κλίνες, στο Σωτηρία 210, στον Ευαγγελισμό 166, στον Ερυθρό Σταυρό 157 ασθενείς, στο Ιπποκράτειο 111, στο Αμαλία Φλέμιγκ 120, στο Αττικόν 236, στο Θριάσιο 105, και στο Τζάνειο 120. 

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα εννέα μεγάλων πόλεων

Σε ό,τι αφορά στη νοσηλεία στις ΜΕΘ, στο Σωτηρία νοσηλεύονται 99 ασθενείς, στον Ευαγγελισμό 56, στο ΚΑΤ 46, στο Αττικόν 45 και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας 107.

Κορωνοϊός: Το Σαββατοκύριακο αναμένεται η κορύφωση του τρίτου κύματος

Στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας αναμένεται να φθάσει η χώρα μας το Σαββατοκύριακο ή ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκο Τζανάκη, ο οποίος μίλησε στο MEGA, το διάστημα 25, 26 και 27 Μαρτίου, αναμένεται να σημειωθεί κορύφωση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Κρούσματα σήμερα: Το κέντρο της Αθήνας ξεπέρασε σε μολύνσεις τη Θεσσαλονίκη

Δεν αποκλείεται δε να δούμε ξανά τον δραματικό αριθμό των 3.000 ημερήσιων κρουσμάτων και την επόμενη εβδομάδα.

«Τα κρούσματα εκτιμάται ότι θα πέσουν κάτω από 1.000 στο τέλος Απριλίου, με την προϋπόθεση ότι τα πάντα θα εξελιχθούν ομαλά στον τομέα των εμβολιασμών και εάν δεν υπάρξει κάποια νέα μετάλλαξη κορωνοϊού», είπε. 

Αναφορικά με τις διασωληνώσεις, ο κ, Τζανάκης τόνισε, ότι οι επόμενες ημέρες, αναμένεται να είναι δύσκολες, με τον αριθμό να αγγίζει ακόμη και τις 750 την ημέρα.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 3.586 σήμερα - 699 οι διασωληνωμένοι

«Γενικότερα, θα δούμε μείωση των διασωληνωμένων μετά τις 10 Απριλίου», τόνισε.

Όσον αφορά στους θανάτους, οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι μέχρι τέλος Απριλίου, ίσως υπερβούν και τις 9.000 από 7.531 που είναι σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top