Κορωνοϊός: 24 εργαζόμενοι και εννέα ασθενείς του «Μεταξά» θετικοί στον ιό

Φόβοι ότι η διασπορά προήλθε από τους συνοδούς των ασθενών

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το νοσοκομείο «Μεταξά» μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους και ασθενείς. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής και ιατρικής υπηρεσίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό 24 εργαζόμενοι κι εννέα ασθενείς. 

Γιατί ανοίγει η αγορά με 3.000 κρούσματα ενώ έκλεισε με 1.300

«Οι ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό είναι ογκολογικοί, είναι εννέα και το γνωρίζαμε εξ αρχής και γι’ αυτό τους νοσηλεύουμε σε ειδικό θάλαμο», είπε. 

Μάλιστα όπως εξήγησε οι τρεις από αυτούς εισήχθησαν στο νοσοκομείο αρνητικοί και μετά βρέθηκαν θετικοί, ενώ οι υπόλοιποι έξι ήταν θετικοί εξ αρχής. 

Κρούσματα σήμερα: «Βράζουν» το κέντρο, ο Πειραιάς και τα δυτικά προάστια

Όσον αφορά στον εμβολιασμό του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ο κ. Σαρώφ είπε πως είναι μόλις το 55% εμβολιασμένο, ενώ με τις νέες αναμονές το ποσοστό αναμένεται να φτάσει το 65%, ποσοστά που δεν είναι ικανοποιητικά. 

Κορωνοϊός: 3.073 νέα κρούσματα σήμερα - 645 οι διασωληνωμένοι

Πληροφορίες ανέφεραν πως η διασπορά του ιού πιθανόν να έγινε από συνοδούς των ασθενών. Μία εξ αυτών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως μέχρι πριν από λίγα 24ωρα δεν της ζητούσαν rapid test ή μοριακό, αλλά απλά γινόταν θερμομέτρηση. Σήμερα όμως, που τα κρούσματα αυξήθηκαν, δεν της επετράπη να μπει στο νοσοκομείο και μπήκε μόνο ο ασθενής. 

Ο κ. Σαρώφ παραδέχθηκε πως τα μέτρα αυστηριοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top