Κορωνοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία της Αττικής – Πλήρεις κατά 90% οι ΜΕΘ

Κορύφωση του τρίτου κύματος την επόμενη εβδομάδα βλέπουν οι ειδικοί

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικά τα νοσοκομεία της Αττικής, όπου οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες μέρες. 

Κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα - Τα 815 είναι στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, στην Αττική μέσα σε πέντε μέρες καταγράφηκαν 4.000 νέα κρούσματα, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 90%.

Κορωνοϊός: Κανένα ελεύθερο κρεβάτι σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό»

Οι αυξανόμενες ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με τη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών είναι τα δύο στοιχεία που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι πρότειναν την παράταση του lockdown στο λεκανοπέδιο για μία ακόμα εβδομάδα. 

Κορωνοϊός: 1.630 νέα κρούσματα, 379 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι

Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η εικόνα στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό. 

Παρόμοια η κατάσταση και στα άλλα δύο μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, τον «Ευαγγελισμό» και το «Αττικόν». Στο πρώτο υπάρχει μία κλίνη ελεύθερη, ενώ στο δεύτερο υπάρχουν δύο ελεύθερα κρεβάτια, τα οποία όμως εκτιμάται ότι θα καλυφθούν άμεσα. 

Βασίλης Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τους 850.000 εμβολιασμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ αυξάνεται η βαρύτητα της νόσου. 

Κορωνοϊός: Τα στοιχεία που σήμαναν συναγερμό στις υγειονομικές αρχές

Χθες, Σάββατο, ανακοινώθηκαν 1.630 νέα κρούσματα σε 47.065 τεστ που διενεργήθηκαν. Από αυτά τα κρούσματα, τα 815 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε στους 379.

Κορωνοϊός: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία στην Αττική – Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια

Παράλληλα, ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και για τις διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό που κάνει το ΕΚΑΒ. 

Τις τελευταίες μέρες σε καθημερινή βάση το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί περίπου 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών, όταν την προπερασμένη εβδομάδα οι συνολικές διακομιδές περιστατικών covid 19 δεν ξεπερνούσαν ημερησίως τις 80.

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για την εξασφάλιση νέων κλινών

Χθες επίσης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας.

Μητσοτάκης: «Ο πόλεμος συνεχίζεται, αλλά είναι ορατή η νίκη»

Σε αυτήν αποφασίστηκε η παραχώρηση 70 ακόμη κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της πανδημίας, που θα δίνονται σταδιακά τις επόμενες μέρες. 

Συγκεκριμένα, θα παραχωρηθούν 12 κλίνες ΜΕΘ από τον «Ευαγγελισμό», εννέα από το νοσοκομείο «Αγία Όλγα», 14 από τον «Ερυθρό Σταυρό» και από το «ΚΑΤ», καθώς επίσης από το «Αττικόν» και το «Τζάνειο». Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πράσινο φως για αδειοδότηση στις ΗΠΑ

Ταυτόχρονα και κατ΄εξαίρεση, και σήμερα, όπως και χθες, θα γίνουν εξιτήρια ασθενών με κορωνοϊό από τα νοσοκομεία, ώστε να απελευθερωθούν κλίνες και να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος. 

Υπενθυμίζεται ότι τα εξιτήρια δε δίνονται το Σάββατο και την Κυριακή. Όλα τα εξιτήρια θα γίνουν βάσει των ιατρικών πρωτοκόλλων και απλώς θα συντμηθεί χρονικά η ολοκλήρωση τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top