Κορωνοϊός: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία στην Αττική – Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια

Άλλες 70 ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε η συντονιστική επιτροπή επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας το μεσημέρι στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, καθώς αυξάνεται η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα καταγράφηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο έλεγχος και ο βέλτιστος συντονισμός των σημερινών εφημεριών των νοσοκομείων στην Αττική. Γι’ αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. 

Τα έξι εμβόλια που προστατεύουν 100% από τον κορωνοϊό

Συγκεκριμένα, θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Παράλληλα, και κατ' εξαίρεση αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εξιτήρια ασθενών με covid-19 από τα νοσοκομεία, ώστε να απελευθερωθούν κλίνες και να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος. 

«Τracing app»: Εφαρμογή στο κινητό θα κάνει ιχνηλάτιση κρουσμάτων

Υπενθυμίζεται ότι τα Σαββατοκύριακα δεν δίνονται εξιτήρια, αλλά αυτό δε θα ισχύσει για σήμερα και αύριο, καθώς παρατηρείται ρεκόρ εισαγωγών.

Τα εξιτήρια θα γίνουν βάσει όλων των ιατρικών πρωτοκόλλων και απλώς θα συντμηθεί χρονικά η ολοκλήρωση τους.

Συνολικά σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί κάθε μέρα περίπου 120 διακομιδές επιβεβαιωμένων περιστατικών και άλλες 40 ύποπτων περιστατικών. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι την προπερασμένη εβδομάδα οι συνολικές διακομιδές περιστατικών covid 19 δεν ξεπερνούσαν ημερησίως τις 80.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top