Κρούσματα: 23 νέες μολύνσεις της βρετανικής μετάλλαξης - Πού εντοπίστηκαν

Συνολικά έχουν καταγραφεί 228 κρούσματα της νέας παραλλαγής

Τι λένε οι ειδικοί για τις νέες μεταλλάξεις στη χώρα μας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 26/1.

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα, καθώς καθιστούν τον ιό πολύ πιο μεταδοτικό. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη χώρα μας ακόμα 23 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης.

AstraZeneca: Αποτελεσματικό το εμβόλιο και στη βρετανική μετάλλαξη

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:

⋅  12 δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (4 από την κοινότητα και 8 νοσοκομειακά)

⋅  6 δείγματα από την Π.Ε. Χαλκιδικής (5 από την κοινότητα και ένα νοσοκομειακό)

⋅  1 δείγμα από την Πιερία (από την κοινότητα)

⋅  4 από Πύλη Εισόδου 

Κορωνοϊός: 1.195 νέα κρούσματα και 19 νεκροί στη χώρα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης ανέρχονται σε 228, ενώ έχει εντοπιστεί και ένα κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα κατέγραψαν Αττική και Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 61 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 18-31 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Πύλες Εισόδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο σύνολο των 61 δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 23 δείγματα θετικά για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7). Συγκεκριμένα το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε: ⋅12 δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (4 από την κοινότητα και 8 νοσοκομειακά) ⋅6 δείγματα από την Π.Ε. Χαλκιδικής (5 από την κοινότητα και ένα νοσοκομειακό) ⋅1 δείγμα από την Πιερία (από την κοινότητα) ⋅4 από Πύλη Εισόδου.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 228 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα δείγμα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας στην Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top