Αλκέτ Ριζάι: Ποιος είναι ο καταζητούμενος συνεπιβάτης του

Δολοφονίες κι εκβιασμοί στο πλούσιο… «βιογραφικό» του

Λαβράκι έβγαλε η Τροχαία κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στη Λαμία, όπου στο ίδιο αυτοκίνητο εντόπισε τον διαβόητο Αλκέτ Ριζάι, έναν 45χρονο καταζητούμενο κι ένα ακόμα άτομο. 

Όταν διασταυρώθηκαν τα στοιχεία του 45χρονου, σήμανε συναγερμός στα κεντρικά της ασφάλειας. 

Λαμία: Στο ίδιο αμάξι Αλκέτ Ριζάι με καταζητούμενο για δολοφονία

Ο Αλβανός καταζητούμενος συνελήφθη με ένταλμα του Ανακριτή Αθηνώ για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, έξω από μπαρ στη Γλυφάδα τον Οκτώβρη του 2017. 

Τις πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου 2017, μαζί με ένα ακόμα άγνωστο άτομα, πήγε έξω από το μπαρ και πυροβόλησε με πιστόλι τουλάχιστον τέσσερις φορές εναντίον δύο αλλοδαπών. Ο ένας από αυτούς έπεσε νεκρός και ο άλλος τραυματίστηκε σοβαρά. 

Από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί άλλα δύο άτομα που ήταν θαμώνες του μπαρ. 

Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, εμπλέκεται ένας ακόμα Έλληνας, ο οποίος δολοφονήθηκε από αγνώστους στις 28 Δεκεμβρίου 2020 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Ως κίνητρο της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι σύμφωνα με την αστυνομία το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς θύτης και θύματα είχαν εμπλακεί σε διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις και άλλες παράνομες ενέργειες. 

Η δικογραφία για την υπόθεση είχε υποβληθεί πρόσφατα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα στις 14 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, από άλλη έρευνα, που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε προκύψει η εμπλοκή του 45χρονου συλληφθέντα σε υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματάρχη εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε περιοχή της Αττικής.

Ο 45χρονος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση 10 συνολικά ατόμων, τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να επιστραφεί σε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ποσό 10.000 ευρώ, μετά από αγοραπωλησία οχήματος. Ακόμα προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη και σε δύο ακόμα άτομα, καθώς και υλικές ζημιές τουλάχιστον 70.000 ευρώ σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε στις 11 Ιανουαρίου, ποινική δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι, στο σύνολό τους, έχουν βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα παροχής προστασίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ναρκωτικά, ληστείες, υπεξαίρεση, σωματικές βλάβες κ.λπ. αδικήματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top