Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι: Τέσσερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Lockdown στο εσωτερικό... πάρτι στο εξωτερικό

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για τα εισαγόμενα κρούσματα από το Ντουμπάι. 

Τέσσερις θετικοί στον κορωνοϊό έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην πτήση που ήρθε στην Ελλάδα από το αραβικό εμιράτο μετά την Πρωτοχρονιά.

Τα κρούσματα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ έχει ενεργοποιηθεί η ιχνηλάτηση του περιβάλλοντός τους.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση. Πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να πάνε μέχρι τη Βοιωτία ή τη Λαμία για παράδειγμα, για να δουν τις οικογένειές τους και δεν είχαν τη δυνατότητα. Εκείνοι όμως που ήθελαν να γιορτάσουν στο εξωτερικό το έκαναν ανενόχλητοι, αφού δεν υπήρχε ανάλογη απαγόρευση. 

Το θέμα τώρα είναι ότι οι μηχανισμοί του συστήματος υγείας επιβαρύνονται επιπλέον.

Κωστόπουλος: Η απάντησή του στην Τσιμτσιλή για το ταξίδι στο Ντουμπάι

Ο ΕΟΔΥ έκανε συνολικά 337 τεστ κορωνοϊού. Οι επιβάτες ήταν μεν υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ κορωνοϊού 72 ώρες πριν την πτήση προκειμένου να πετάξουν. Φαίνεται όμως ότι δεν είχε επωαστεί ο ιός και έτσι είχαν στα χέρια τους το αρνητικό τεστ με το οποίο κατάφεραν να επιβιβαστούν. 

Η επόμενη πτήση από Ντουμπάι για Αθήνα που θα μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών είναι στις 6 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες οι εικόνες από τα ξέφρενα πάρτι στο Ντουμπάι, παρουσία επώνυμων Ελλήνων είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. 

Πέτσας για τους διάσημους που επιστρέφουν από Ντουμπάι: Όλοι σε καραντίνα

Κλαμπ, εμπορικά κέντρα, καταστήματα όλα στο Ντουμπάι λειτούργησαν κανονικά κατά τη διάρκεια των εορτών, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται απίστευτες εικόνες συγχρωτισμού, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, λες και δεν υπάρχει πανδημία κορωνοϊού. 

Αντίθετα από την 1η Ιανουαρίου αίρεται στο Ντουμπάι το μέτρο της θερμομέτρησης στα εμπορικά κέντρα και στα εστιατόρια, ενώ τρέχει το πρόγραμμα εμβολιασμού με δύο εμβόλια, της Pfizer και το κινεζικό της Sinopharm.

Στη χώρα μας πάντως έχει ηχήσει το καμπανάκι του συναγερμού και έχουν δοθεί εντολές για αυστηρούς ελέγχους σε όποιους έρχονται από το Εμιράτο για να προλάβουν μια ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού. 

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top