Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο»​​​ έξι περιοχές – Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

Στη μάχη και οι διοικητικοί υπάλληλοι κάθε δήμου

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές, καθώς η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι διάχυτη.

Με τη χώρα να βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα σε lockdown, έξι περιοχές εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα στο κόκκινο.

Λαζανάς: «Κάθε μέρα είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο στη χώρα μας»

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας, για τις οποίες πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να αποτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου καθώς και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Θεσσαλονίκη: Δεν πέφτει το ιικό φορτίο στα λύματα – Ανησυχητικά ευρήματα

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπου δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία ή δεν επαρκεί η δύναμη, θα ρίχνονται στη μάχη οι διοικητικοί υπάλληλοι κάθε δήμου. Δηλαδή υπάλληλοι από το οικονομικό τμήμα ή από το τμήμα των γραφείων προσωπικού. Θα βγαίνουν στον δρόμο, θα κάνουν περιπολίες και θα κόβουν κανονικά πρόστιμα. Ωστόσο η δυσκολία είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν ακόμα την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων. 

Lockdown: Θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση της ενημέρωσης και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top