Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Πλημμύρισε η Χαμοστέρνας

Σε ποιες άλλες περιοχές είναι έντονα τα φαινόμενα

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική, όπως ακριβώς ανέφερε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, ενώ καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται από το πρωί και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Πολύ ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε στον Νέο Κόσμο, στο Γκάζι, στην Καλλιθέα και τη Βαρυμπόμπη, ενώ νωρίτερα χαλάζι έπεσε στον Κορυδαλλό και στα δυτικά προάστια. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί στο Αιγάλεω.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στα νότια προάστια. Συγκεκριμένα μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίζονται σε περιοχές όπως ο Άλιμος, η Γλυφάδα και η Βούλα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου τέσσερις κλήσεις για άντληση υδάτων από περιοχές όπως ο Άλιμος και η Φυλή.

Για πολλοστή φορά μάλιστα πλημμύρισε και πάλι η Χαμοστέρνας με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πειραιώς από τη συμβολή της με την Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα. Αυτή τη στιγμή η κίνηση των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.  

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που έχει εκδώσει η ΕΜΥ, σήμερα η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ την ανατολική Μακεδονία. 

Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr στον Έμπωνα Ρόδου κατέγραψε 77 χιλιοστά βροχής, στις Σπέτσες 71, στις Κροκεές Λακωνίας 56 και στο Κρανίδι 48 χιλιοστά.

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε ακόμα στην Κρήτη, κυρίως στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, στη Χίο, στη δυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top