14 άτομα συνελήφθησαν για εμπόριο ναρκωτικών, ενώ αναζητούνται άλλοι 8

Πουλούσαν ακόμα και σε γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους

Με το κιλό πουλούσε τα ναρκωτικά αδίστακτη σπείρα που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη ακόμη και μέσα στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.  Στον Κεραμεικό οι διακινητές έδιναν ναρκωτικά ακόμη και σε γονείς που είχαν μαζί τους τα παιδιά, ενώ χρησιμοποιούσαν τα πάρκα της περιοχής για κρυψώνες. 

Στον ανακριτή οικογένεια για καλλιέργεια - διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσαν ναρκωτικά ακόμη και σε γονείς που συνόδευαν τα ανήλικα παιδιά τους 

Είχαν μαζί τους ακόμη και τα μωρά τους με τη πιπίλα μέσα στο αυτοκίνητο, όταν κατέβαιναν στις πιάτσες του Κεραμεικού για να ψωνίσουν ναρκωτικά από τις συμμορίες των Αφρικανών.

Στο υπαίθριο παζάρι διακίνησης ναρκωτικών που στήνονταν καθημερινά στην Ιάσωνος και Κολοκυνθούς, άλλοι πήγαιναν με ταξί, άλλοι με μηχανάκι και έπαιρναν τη δόση τους χέρι με χέρι και άλλοι, κυρίως γυναίκες πήγαιναν ακόμη και με τις παντόφλες, λες και έκαναν την βόλτα τους στους δρόμους της Αθήνας μέσα στην πανδημία. 

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που είχε στην κατοχή της η δίωξη ναρκωτικών, ήταν η αφορμή για να αρχίσει το ξήλωμα της αδίστακτης συμμορίας. Στο κύκλωμα διακίνησης στον Κεραμεικό, συμμετείχαν τουλάχιστον 19 αλλοδαποί.

Σπείρα διακινητών είχε ως ορμητήριο τα σχολεία στη Γκράβα  

Κάποιοι άλλοι, διακινητές κι αυτοί, θησαύριζαν έχοντας ως ορμητήριο το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος στη Γκράβα.  Έβγαλαν πάνω από 300 χιλιάδες τους τελευταίους μήνες πουλώντας σε πελάτες ακόμη και χονδρική. 

Έβαζαν παιδιά να διακινούν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Τα μέλη της σπείρας είχαν κωδικοποιήσει τις συναλλαγές για να παραπλανήσουν την αστυνομία. Το χασίς το αποκαλούσαν πορτοκάλια. 
Όταν κάποιος ήθελε να ψωνίσει με το κιλό, το ονόμαζαν ψωμί, όσο το βάρος του στα αρτοποιεία. Παλαιά μπλούζα ονόμαζαν συνωμοτικά την κάνναβη παλαιότερης παραγωγής, ενώ την Αλβανική την αποκαλούσαν φούτερ. 

Όταν κάποιος ήθελε να αγοράσει κοκαΐνη ζητούσε κορίτσια ή έλεγε στο τηλέφωνο ότι ήθελε να αγοράσει μια λευκή μπλούζα.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 14 άτομα ενώ αναζητούνται άλλα 8. Ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες με κοινό προμηθευτή, έναν 23χρονο Αλβανό που στην πιάτσα των διακινητών  τον αποκαλούσαν «Μπόμπα».

Δείτε το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top