Κραυγή αγωνίας από τη Δράμα: Ένας στους τέσσερις θετικοί στον κορωνοϊό

Μετατρέπουν απλές κλίνες σε κλίνες Covid-19

Δραματική είναι η κατάσταση στη Δράμα, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και το νοσοκομείο της πόλης δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί. 

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Ιωάννης Παπαδόπουλος, ένας στους τέσσερις στην πόλη είναι θετικός στον κορωνοϊό. 

«Συναγερμός» στην κυβέρνηση - Φοβούνται μη γίνει η Πάτρα η νέα Θεσσαλονίκη

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν» επεσήμανε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει το νοσοκομείο τις 140 τις μετέτρεψε σε covid. 

«Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς, ενώ όσον αφορά στις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας», πρόσθεσε, περιγράφοντας την καθημερινότητα των εργαζομένων στο νοσοκομείο. 

Ξεκίνησαν οι πρώτες διακομιδές ασθενών από τη βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, αν και έγιναν 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, αυτή τη στιγμή 80 νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και 25 γιατροί νοσούν με κορωνοϊό. 

«Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίους οι δύο νοσούν», είπε. 

Συνεχίζονται τα rapid test

Την ίδια ώρα, συνεργεία του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τη διενέργεια των rapid tests με τη μέθοδο του drive through σε περιοχές της Δράμας για να περιοριστεί περαιτέρω ο κορωνοϊός. 

Υψηλό το ιικό φορτίο κορωνοϊού στη χώρα – Όλα ανοιχτά για την άρση lockdοwn

Συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid tests και στην κεντρική πλατεία της Δράμας, αλλά μόνο σε άτομα προερχόμενα από ιχνηλάτηση, που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και κλήθηκαν να κάνουν το τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μετάδοση του ιού και σ' αυτούς.

Σήμερα μεταβαίνει στη Δράμα ο Αλέξης Τσίπρας. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης για να σταλούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας γιατροί διάφορων ειδικοτήτων, όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι, κ.α.

Τέλος, η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, στις 8 Νοεμβρίου, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση ιατρικού προσωπικού και αν υπάρχουν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που προτίθενται άμεσα να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top