Εργοστάσιο Σκύδρα: «Δεν πίστευαν στον κορωνοϊό και δεν τηρούσαν τα μέτρα»

Τι κατήγγειλε στο Star θετική εργαζόμενη στην κονσερβοποιία

Συναγερμός σήμανε στη Σκύδρα της Πέλλας μετά τον 114 κρουσμάτων κορωνοϊού σε μεγάλη κονσερβοποιίας. Η εταιρεία έβαλε «λουκέτο» μετά την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μια κοπέλα 20 χρονών που κόλλησε κορωνοϊό δουλεύοντας στο εργοστάσιο, κατήγγειλε στο Star και τη Λευκή Γεωργάκη ότι ορισμένοι συνάδελφοι της δεν πίστευαν στον covid και δεν τηρούσαν τα μέτρα.

Εργοστάσιο κονσερβοποιίας στη Σκύδρα: «Οι 114 θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί»

Η 20χρονη Αννίτα είναι μία από τους εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στην κονσερβοποιία της Σκύδρας. Όπως είπε, παρόλο που βγήκε θετική είναι ασυμπτωματική και φοράει διαρκώς τη μάσκα της, ώστε να μην κολλήσει κάποιο μέλος της οικογένειάς της που βγήκαν αρνητικοί.

Ωστόσο, όπως κατήγγειλε νιώθει ότι έπεσε θύμα κάποιων συνάδελφων της που δεν πίστευαν στην ύπαρξη του κορωνοϊού.

«Αυτοί είναι συνήθως που δεν κρατούσαν τα μέτρα. Έλεγαν ότι δεν υπάρχει ο ιός, δεν πιστεύω χαζομάρες και δεν τηρούσαν τα μέτρα, ούτε τις μάσκες ούτε τις αποστάσεις. Στο λεωφορείο κάποιοι φορούσαν μάσκες, κάποιοι όχι», είπε και πρόσθεσε ότι «υπήρχαν άτομα που έβηχαν και έκαναν αλλά εντάξει, τι να κάναμε… Είναι πολύ πιθανό σε αυτούς τους καιρούς που βρισκόμαστε να μη θέλουν να χάσουν το μεροκάματό τους». 

Κλείνει εργοστάσιο στη Σκύδρα: Βρέθηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού

Με εντολή της πολιτικής προστασίας ανεστάλη η λειτουργία του εργοστασίου για δέκα ημέρες σε όλες τις  εγκαταστάσεις, δηλαδή ακόμα και στον τομέα της διοίκησης.

Ανησυχία για τη μεταφορά των εργαζομένων από χωριό σε χωριό

εργοστάσιο Σκύδρα

Δείτε στο βίντεο όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το εργοστάσιο στη Σκύδρα με τα 114 κρούσματα και πώς αυτό το περιστατικό μπορεί να δημιουργήσει «ντόμινο» νέων μολύνσεων στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε η Λευκή Γεωργάκη, μεγάλη ανησυχία έχει δημιουργήσει στις υγειονομικές αρχές το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην κονσερβοποιία μεταφέρονταν με λεωφορεία από χωριό σε χωριό και από δήμο σε δήμο.

Ο φόβος για τη δημιουργία ενός «ντόμινο» κρουσμάτων είναι μεγάλος, καθώς κάτω από αυτές τις συνθήκες η ιχνηλάτιση των επαφών καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη. Το άνοιγμα των σχολείων επίσης είναι ένας παράγοντας που δυσχεραίνει την ιχνηλάτιση, αναλογιζομένοι ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν οικογένεια και παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τον Αύγουστο το εργοστάσιο είχε εντοπίσει 14 κρούσματα σε εργαζόμενους. Τότε, είχαν γίνει 200 τεστ. Όσοι ήταν θετικοί απομονώθηκαν σε καραντίνα 14ημερες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top