Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Μετρό - Οδηγός της γραμμής 3 βρέθηκε θετικός

«Δεν ήρθε σε επαφή με επιβάτες», λέει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών στο star.gr

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε χθες το βράδυ οδηγός της γραμμής 3 του Μετρό, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σπίτι του με δέκατα.

Κορωνοϊός: Κατέληξε 71χρονη – Στους 389 οι νεκροί

«Κάποιος από το οικογενειακό του περιβάλλον διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Ο οδηγός ενημέρωσε την εταιρεία, η οποία τον κατηύθυνε σε κάποιο εργαστήριο προκειμένου να κάνει και ο ίδιος το τεστ, το οποίο βγήκε θετικό», είπε στο star.gr ο γ.γ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών στο μετρό, Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιώμενο κρούσμα οδηγού στο μετρό.

Τι είπε ο γ.γ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό Δημήτρης Ηλιόπουλος

Μετά τη γνωστοποίηση του κρούσματος δεν έκλεισε κάποιος σταθμός του μετρό, καθώς δεν προβλέπεται από τα πρωτόκολλα. Να σημειωθεί ότι η καμπίνα του οδηγού είναι απομονωμένη και εκ των πραγμάτων δεν έρχεται σε επαφή με επιβάτες.

«Όταν έμαθε ότι στο περιβάλλον του υπήρχε κρούσμα, ο οδηγός απέσυρε το τρένο και βγήκε εκτός βάρδιας. Δεν είχε γίνει κάποιο περιστατικό, δεν ήρθε σε επαφή με επιβάτες, ήταν μέσα στο τρένο», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

ΑΠΘ: «Περιμένουμε 800 κρούσματα την ημέρα τον Νοέμβριο»

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και ήδη ξεκίνησαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι απολυμάνσεις στους χώρους όπου είχε βρεθεί ο οδηγός πριν τη διάγνωση. 

Παράλληλα έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του και σε λίγο όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του αναμένεται να κάνουν τεστ για κορωνοϊό από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. 

Παγώνη: «Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις οχτώ το βράδυ αν χρειαστεί»

Για το υπόλοιπο προσωπικό αναμένεται να αποφασίσει ο ΕΟΔΥ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top