Κακοκαιρία Ιανός: Έφτασε στη Δυτική Ελλάδα - Εικόνες από Ηλεία και Λευκάδα

Άρχισαν οι θυελλώδεις άνεμοι

Η κακοκαιρία «Ιανός» έφτασε στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο. Τα τοπία θυμίζουν αποκάλυψη, καθώς ήδη οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και όπως αναφέρουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται να δυναμώσουν και άλλο.

Το Star με ανταποκριτές σε Ηλεία και Λευκάδα, μετέφεραν τις τελευταίες εικόνες που επικρατούν στις περιοχές. 

Κακοκαιρία «Ιανός»: Κύματα ύψους μέχρι και 7 μέτρων την Παρασκευή

Δυνατοί άνεμοι στην Ηλεία

Κακοκαιρία Ιανός - Ηλεία

Στην Ηλεία, όπως μετέφερε ο Λάμπρος Δεμερτζής, ο «Ιανός» έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του: ο ουρανός είναι γεμάτος μαύρα σύννεφα, ενώ οι άνεμοι φτάνουν τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Μάλιστα, έχει ανέβει και η στάθμη της θάλασσας, ενώ τα κύματα φτάνουν τα ενάμιση με δύο μέτρα. 

Χαρδαλιάς: Ο «Ιανός» είναι εδώ – Πού θα χτυπήσει μέχρι τα μεσάνυχτα  

Στην περιοχή υπάρχουν αστυνομικοί που ενημερώνουν τους κατοίκους και τους προειδοποιούν να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα τις επόμενες ώρες. Στις επάλξεις είναι και η πυροσβεστική υπηρεσία, έτοιμη να επέμβει σε περίπτωση που κάποιος πολίτης κινδυνεύσει.

Kακοκαιρία «Ιανός»: Εκτακτα μέτρα στους αυτοκινητόδρομους - Τι ανακοινώθηκε

Αγριεύει ο καιρός στη Λευκάδα

Κακοκαιρία Ιανός

Και στη Λευκάδα «θεριεύει» ο καιρός, καθώς ο «Ιανός» κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή του, όπως μετέδωσε η Μαίρη Τζώρα. Οι άνεμοι έχουν δυναμώσει ιδιαίτερα το τελευταίο μισάωρο. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ και οι κάτοικοι βρίσκονται επί ποδός σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς αναμένεται θύελλα μέσα στις επόμενες ώρες.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Μήνυμα του 112 σε Κεφαλονιά και Λευκάδα

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Κεφαλονιά.

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας - Σε ποιες περιοχές

Στο «μάτι» του «Ιανού» και η Ζάκυνθος

Κακοκαιρία Ιανός - Ζάκυνθος

Την εικόνα που επικρατεί στη Ζάκυνθο μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος. Όπως ανέφερε, ήδη από νωρίς το απόγευμα έχουν αρχίσει οι πρώτες βροχές, ενώ και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα δυνατοί.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Έφτασε στη Ζάκυνθο – Ξεκίνησαν οι ισχυροί άνεμοι

Στο νησί έχουν τεθεί σε συναγερμό οι Αρχές. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική έχουν τεθεί σε συναγερμό.
Νωρίτερα, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ωστόσο αποκαταστάθηκε άμεσα, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλες οι αρχές προκειμένου να επιλυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top