Μαγιορκίνης: «Δεν ανησυχούμε ακόμα για τη διακοπή των δοκιμών του εμβολίου»

Ο Covid-19 κινείται ανομοιόμορφα

Στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό συμμετείχε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στα κρούσματα όσο και στις δοκιμές του υποψήφιου εμβολίου. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 287 νέα κρούσματα του ιού και τρεις θανάτους, ενώ αρκετά αυξημένος ήταν ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών. 

Κορωνοϊός: 287 νέα κρούσματα - Πάνω από 50 οι ασθενείς σε ΜΕΘ

Σχετικά με τα κρούσματα, ο καθηγητής σημείωσε ότι παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πολλαπλές συρροές με τοπικό χαρακτήρα. Όπως είπε, αυτού του είδους οι κορωνοϊοί κινούνται ανομοιόμορφα, δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό δε μεταδίδει τον ιό, ενώ ένα πολύ μικρότερο ποσοστό τον μεταδίδει σε μεγάλο βαθμό.

Τι είπε ο καθηγητής για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στη διακοπή των δοκιμών του πιθανού εμβολίου της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό μετά την εμφάνιση παρενεργειών σε ασθενή. 

Κορωνοϊός: Διακόπηκαν οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης

«Στο μέτωπο των εμβολίων, καταγράφηκε ένα συμβάν με το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca. Ένας ασθενής εμφάνισε παρενέργειες και συνεχίζει να παρακολουθείται, όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν στις δοκιμές.

Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στις κλινικές δοκιμές, αλλά όχι στην ευρύτερη έρευνα. Η μελέτη συνεχίζεται κανονικά προς το παρόν, θα σταματήσει εκτός αν υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες σε περισσότερους ασθενείς. Τέτοια γεγονότα στις μελέτες συμβαίνουν συχνά και δεν είναι ανησυχητικά. Στη συγκεκριμένη μελέτη, είναι η δεύτερη φορά που διακόπτεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top