Το λάθος που πρόδωσε τον «μαϊμού» γιατρό

Τι λένε συγγενείς των παιδιών που έφυγαν από τη ζωή

Ένας κοινός απατεώνας ήταν ο 47χρονος, ο οποίος παρίστανε τον γιατρό, εκμεταλλευόταν τον πόνο των ανθρώπων και με τις πρακτικές του κατηγορείται ότι οδήγησε στον θάνατο δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών κι έναν 76χρονο άνδρα. 

«Μαϊμού» γιατρός: Οι πολλές ταυτότητες - Θύμα του γνωστός επιχειρηματίας

Ο «μαϊμού» γιατρός εμφανιζόταν στα θύματά του άλλοτε ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρουργός – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία. 

Έκανε ένα όμως πολύ σοβαρό λάθος που οδήγησε στο να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την ταυτότητά του. 

Γιατρός «μαϊμού»: Βαριά ποινική δίωξη εναντίον του - Συνεργός η γυναίκα του

Ένας γιατρός του ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο ασθενούς που είχε «αναλάβει» ο ίδιος. Όμως δεν ήξερε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση. Εκτός αυτούς ακούμπησε με τα χέρια του το μέτωπό του, κάτι που δεν κάνουν ποτέ οι γιατροί μέσα στα χειρουργεία, με αποτέλεσμα ο κανονικός γιατρός να τον διώξει κακήν κακώς από το χειρουργείο και να αρχίσει να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον… «συνάδελφό» του. 

Ένα ακόμα λάθος που φέρεται να έκανε, ήταν ότι χρησιμοποίησε μια επιταγή που του είχε δώσει θύμα του για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του. 

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του «μαϊμού» γιατρού

Μιλώντας στο Open, ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών που χάθηκαν εξαιτίας των πρακτικών του… γιαλαντζί γιατρού είπε πως τον γνώρισαν σε ένα μοναστήρι. 

«Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» είπε και αποκάλυψε όλα τα ψέματα που τους είπε για να μπορέσει να τους ξεγελάσει και να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.   

«Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν ψάχναμε εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρουργού, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων», είπε ο πατέρας.   

Ο 47χρονος τους είπε πως η θεραπεία που έκανε μέχρι τότε το παιδί ήταν άχρηστη και πως η δική του θεραπεία υπόσχεται την πλήρη ίασή του. 

«Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν», συνέχισε. 

Συγγενής ενός από τα παιδιά που χάθηκαν εξαιτίας του 47χρονου μίλησε επίσης στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως η οικογένεια νιώθει δικαιωμένη. 

«Το παιδί δε γυρίζει πίσω. Όμως, να μην πέσουν κι άλλα θύματα. Το παιδί μας είχε τρία τέσσερα χρόνια που ταλαιπωρείτο. Όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντως το παιδί μας χάθηκε», είπε ο συγγενής θύματος.

Ο 47χρονος δρούσε υπό το όνομα Νίκος Κόντος και «ψάρευε» τα θύματά του σε θεραπευτήρια, μοναστήρια, ακόμα και στο Άγιο Όρος και εμφανιζόταν ως θρήσκος.

Σύμφωνα με την αστυνομία έλεγε στους ασθενείς να σταματήσουν τη λήψη των κανονικών φαρμάκων και τους έδινε διάφορα -δικά του- σκευάσματα τα οποία περιείχαν, μεταξύ άλλων, κάνναβη. Οι γιατροί βρήκαν στο σπίτι του 65 τέτοια μπουκάλια.

Μαζί με τον 47χρονο κατηγορείται και η σύζυγός του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κατάλαβε ότι στένευε ο κλοιός έφυγε από το σπίτι τους στο Κορωπί. 

Η αστυνομία παρακολουθούσε τον «μαϊμού» γιατρό από τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες, αλλά και μηνύσεις που κατέθεσαν οι γονείς των δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν. 

Ο 47χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top