Σπείρα «ψάρευε» πληροφορίες από τις οικιακές βοηθούς - Λεία 150.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τα 9 μέλη της οργάνωσης- 8 άνδρες και μία γυναίκα τσιλιαδόρος

Δείτε τα κλοπιμαία και όσα κατασχέθηκαν στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η αστυνομία

Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών που είχε διαπράξει 31 κλοπές και διαρρήξεις σε διαμερίσματα σε όλη την Αττική, με κέρδος 150.000 ευρώ. Πρόκειται για 8 άντρες και μια γυναίκα. Συνελήφθησαν και τα εννιά μέλη της οργάνωσης στις περιοχές Πατησίων, Κυψέλης, Κολωνού, Ηλιούπολης και Βριλησσίων, σήμερα το πρωί.

Πώς δρούσε η σπείρα

Οι δράστες συνήθως «αλίευαν» τις πληροφορίες από τις οικιακές βοηθούς των σπιτιών. Αποκτούσαν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών και περιεργάζονταν τις κλειδαριές στις πόρτες των διαμερισμάτων, βάζοντας σημάδια για τη μεταγενέστερη επιστροφή τους στις στοχοποιημένες οικίες. Ακόμη, είχαν ειδικά κατασκευασμένο εργαλείου-κλειδιού, το οποίο δεν άφηνε κανένα ίχνος παραβίασης.

πηγή φώτο: astynomia.gr

Η γυναίκα είχε ρόλο τσιλιαδόρου. Οι δράστες που βρίσκονταν μέσα στα σπίτια, κοιτούσαν τις φωτογραφίες των ενοίκων και ενημέρωναν τους τσιλιαδόρους της ομάδας για τα χαρακτηριστικά των θυμάτων τους, προκειμένου να τους αναγνωρίσουν αν τυχόν επέστρεφαν.

Είχαν καθημερινή επαφή μεταξύ τους κι έκαναν διανομή των κερδών. Τα κλοπιμαία πήγαιναν σε διάφορους κλεπταποδόχους ή ενεχυροδανειστές. Ενημερώνονταν καθημερινά για τις μεταβολές και τις τιμές του χρυσού, πολλά τα έστελναν στη χώρα τους.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπούσιος, Βάιος Σύρρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top