Ανοίγουν τα σχολεία - Έτσι αποφασίστηκε η επιστροφή στα θρανία

Τι λέει στο Star μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

Η κυβέρνηση έκανε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης τις επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων, ώστε να ολοκληρωθεί το έτος. Έτσι, στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την φετινή χρονιά, ενώ στις 11 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου αρχίζουν ξανά μαθήματα.

Κεραμέως: Πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία - 15/6 οι Πανελλαδικές

Επίσης, μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου θα αρχίσουν τα μαθήματα για την Α’ και Β’ Λυκείου καθώς και για τις τάξεις του Γυμνασίου, ενώ για Δημοτικά και νηπιαγωγεία παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας και θα εξεταστεί αργότερα αν μπορούν να ανοίξουν πάλι την 1η Ιουνίου.

Ανοίγουν τα σχολεία με τάξεις των 15 μαθητών–Πώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές

Για όλους τους παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη καθώς και για τον τρόπο που αναμένεται να λειτουργήσουν τα σχολεία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Δημήτριος Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

«Επιστροφή στην κανονικότητα με ασφαλή βήματα»

Σχετικά με την απόφαση που ελήφθη για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο κ. Παρασκευής ο οποίος τόνισε ότι η επιστροφή στα θρανία και στην κανονικότητα θα γίνει με ασφαλή τρόπο που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία.

Μάσκα: Υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα ΜΜΜ

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παιδιά νοσούν σε πολύ μικρότερα ποσοστά και κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από τους ενήλικες και δεν αποτελούν «πείραμα».

Τι μέτρησε περισσότερο για το άνοιγμα των σχολείων

Εκτός από την ανάγκη επιστροφής στα σχολεία των μαθητών της Γ’ Λυκείου για να διεκπεραιωθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, πολύς λόγος έγινε για το αν πρέπει ή όχι να επιστρέψουν στην σχολική κανονικότητα και οι υπόλοιποι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παρασκευής, τα παιδιά της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πιο εύκολο να πειθαρχήσουν στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας στην εποχή του κορωνοϊού και να τηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης. 

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και με το πώς θα «κυλήσει» η υπόλοιπη σχολική χρονιά, θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα και θα εξεταστεί η περίπτωση για το αν θα ανοίξουν ή όχι οι άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Τι πρέπει να προσέξουν τα παιδιά κατά την επιστροφή τους

Κύριο μέλημα των μαθητών είναι η τήρηση των μέτρων της απόστασης και φυσικά η διατήρηση της προσωπικής υγιεινής των μαθητών.

Σχετικά με τα διαλείμματα, ο κ. Παρασκευής τόνισε ότι θα γίνονται κυλιόμενα, έτσι ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός από πολλούς μαθητές μαζί.

Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Ανάλογη θα είναι και η κατάσταση με τα φροντιστήρια, ενώ όπου υπάρχει η δυνατότητα τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Επίσης, και στα κέντρα ιδιωτικής εκπαίδευσης θα ισχύουν τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top