Χωρίς την παρουσία θεατών η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας λόγω κορωνοϊού

Στα πλαίσια των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19

Αφή Ολυμπιακής Φλόγας - Ιέρειες

Χωρίς την παρουσία θεατών στην Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, λόγω του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Η νέα λίστα με τα κλειστά σχολεία

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία έλαβε υπόψη τα νέα μέτρα πρόληψης για τον covid-19, αποφάσισε να διεξαχθεί η αφή της φλόγας «κεκλεισμένων των θυρών».

Κορωνοϊός: Στα 73 τα κρούσματα–Κλείνουν σχολεία, ΚΑΠΗ, ακυρώνονται εκδρομές

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του ιού SARS-CoV-2 αποφάσισε τα εξής:

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών και θα την παρακολουθήσουν μόνο 100 προσκεκλημένοι με διαπιστεύσεις από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020».

Κορωνοϊός: Τα χαρτονομίσματα επικίνδυνη πηγή μόλυνσης

Η τελική πρόβα της Τελετής Αφής, στις 11 Μαρτίου θα είναι κλειστή για το κοινό και για τους δημοσιογράφους.

Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις στην Τελετή Αφής περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

Κορωνοϊός: Αρνούνται να μπουν σε καραντίνα στον Πύργο

Προτρέπουμε στους Δημάρχους των πόλεων από τις οποίες θα περάσει ή θα διανυκτερεύσει η Ολυμπιακή Φλόγα να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει όλα τα δεδομένα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρά σε αποφάσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top