Κορωνοϊός: Τα χαρτονομίσματα επικίνδυνη πηγή μόλυνσης

Οι συστάσεις του ΠΟΥ σε όσους έρχονται καθημερινά σε επαφή

χαρτονομίσματα

Τα χέρια τους θα πρέπει να πλένουν πολύ συχνά, όσοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με χαρτονομίσματα, καθώς, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο κορωνοϊός παραμένει στην επιφάνειά τους για αρκετές μέρες. 

Ενημερωθείτε και προστατευτείτε για τον κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τραπεζογραμμάτια, ώστε να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του covid-19. Οι οδηγίες είναι σαφείς. Όσοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με χαρτονομίσματα θα πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους, καθώς ο ιός μπορεί να επιβιώσει στην επιφάνειά τους για αρκετές μέρες. 

Κορωνοϊός: Τα παιδιά είναι το ίδιο ευάλωτα με τους μεγάλους

Προτρέπει επίσης του καταναλωτές, να επιλέγουν τις ψηφιακές συναλλαγές, ώστε να αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις δοσοληψίες με χρήματα. 

Στην Κίνα και στη Νότια Κορέα οι δημόσιες υπηρεσίες απολύμαναν και απομόνωσαν χρησιμοποιημένα τραπεζογραμμάτια, ενώ χρησιμοποιήθηκε υπεριώδες φως προκειμένου να αποστειρώσουν τα χαρτονομίσματα. Επίσης τα μετρητά έμπαιναν σε καραντίνα για 14 μέρες πριν τα ξαναρίξουν στην αγορά. 

Κορωνοϊός: Αναπτύσσεται στις τουαλέτες–Τον εξουδετερώνει απλό απολυμαντικό

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας πραγματοποίησε έκτακτη έκδοση ύψους 4 δισ. γιουάν στην επαρχία Ουχάν, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας.

Κορωνοϊός: Από πέντε έως επτά μέρες η επώαση του ιού

Στην Ευρώπη από την άλλη, η Τράπεζα της Αγγλίας έχει αναγνωρίσει πως τα τραπεζογραμμάτια μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια του κοροναϊού, αλλά δεν υπάρχει πλάνο, ώστε να ληφθούν τόσο αυστηρά μέτρα. 

Επιστημονικά πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιο είναι το ακριβές χρονικό διάστημα που ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει εκτός του ανθρώπινου οργανισμού.

Κορωνοϊός: Δύο οι τύποι του Covid-19 που προκαλούν την επιδημία

Ωστόσο σύμφωνα με ανάλυση 22 προηγούμενων μελετών σχετικές με παρόμοιους ιούς, όπως ο NARS και ο SARS, εκτιμάται ότι οι κορωνοϊοί μπορούν να παραμείνουν πάνω σε άψυχες επιφάνειες για έως και εννέα ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top