Έρχεται η συνταγογράφηση φαρμάκων μέσω SMS - Πώς θα λειτουργεί

Πότε θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα

Ιατρικός εξοπλισμός

Ένα νέο σύστημα συνταγογράφησης θα θεσπιστεί το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Με αίτηση από το μαιευτήριο και SMS το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ!

Το πρότζεκτ ονομάζεται «άυλη συνταγογράφηση» και αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στο ισχύον σύστημα, με πολλά οφέλη για τους χρόνια πάσχοντες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεχνολογική δομή του συστήματος της άυλης συνταγογράφησης είναι έτοιμη και το νέο σύστημα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος Μαρτίου, σχεδόν ταυτόχρονα με τη νέα ψηφιακή πύλη για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Νέες ταυτότητες: Ο ΑΦΜ θα είναι ο μοναδικός αριθμός

Πώς θα γίνεται η άυλη συνταγογράφηση

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ, έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να μην παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Πότε ο ενιαίος αριθμός θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Οι ασθενείς θα γνωρίζουν με ακρίβεια τη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγείται, ενώ οι πολίτες με χρόνια νοσήματα θα ενημερώνονται για την ανανέωση των φαρμάκων τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους.

Τέλος,  οι πολίτες θα μπορούν να ζητήσουν από τον γιατρό τους να τους συνταγογραφήσει φάρμακα εξ αποστάσεως, χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία του ασθενή.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top