Νέες ταυτότητες: Ο ΑΦΜ θα είναι ο μοναδικός αριθμός

Θα αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή όλοι οι πολίτες

Νέες ταυτότητες

Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) θα είναι ο μοναδικός αριθμός στις νέες ταυτότητες, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των πολιτών.

«Έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Πιερρακάκης: Τέλος η ταλαιπωρία - Ένας αριθμός για ΑΦΜ, ΑΜΚΑ & ταυτότητα

Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες με το υπερτσίπ

Ο υπουργός είπε πως θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ψηφιακή υποδομή, ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του και επίσης θα φέρει την ταυτότητα και στη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του.

Παράλληλα, είπε πως εντός του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί η δήλωση γέννησης τέκνου μόνο πια στους χώρους των μαιευτηρίων, με αυτόματη πίστωση του επιδόματος γέννησης.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε πως οι νέες ταυτότητες θα είναι διαθέσιμες από τις αρχές του 2022, ενώ – αναφερόμενος στο 5G – σημείωσε πως η δημοπράτηση του φάσματος θα έχει ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2020 και πως αυτό σημαίνει ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αφού καταβάλουν το σχετικό τίμημα για το φάσμα, θα πρέπει να προβούν γρήγορα στις σχετικές επενδύσεις για να περάσει η χώρα στην εποχή αυτών των δικτύων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top