Ακυβέρνητο έμεινε το “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ'' κοντά στην Ιθάκη!

Συνέχισε το δρομολόγιο για Ιταλία μετά την επισκευή της βλάβης

Λιμενικό σκάφος βράδυ

Περιπέτεια χθες το βράδυ στη θάλασσα για τους επιβάτες και το πλήρωμα του επιβατηγού οχηματαγωγού “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ'' το οποίο έμεινε ακυβέρνητο κοντά στην Ιθάκη!    

‘Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, τις βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω βλάβης ηλεκτρομηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ'' Ν.Π. 11026, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ιθάκης.

Άμεσα τέθηκαν σε επιφυλακή, για την  παροχή τυχόν συνδρομής, περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη. Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα, μεταφέροντας 173 επιβάτες, 77 μέλη πληρώματος και 90 Ι.Χ. κατέπλευσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηγουμενίτσας.

Μετά τη διενέργεια επιθεώρησης μηχανολογικού τομέα από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης και λειτουργίας, σε μια από τις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικών σε ισχύ από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, απέπλευσε στις 03:44 για Αγκόνα Ιταλίας, με 312 επιβάτες, 77 μέλη πληρώματος και 173 Ι.Χ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top