Ίλιον: «Ήταν ένας δραματικός θάνατος» - Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Έχασε σταδιακά τη ζωή του το άτυχο αγοράκι

Όσα δήλωσαν οι ιατροδικαστές στην κάμερα του star.gr 

Έναν τραγικό ασφυκτικό θάνατο είχε το 2,5 ετών αγοράκι που παγιδεύτηκε στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του στο σπίτι τους στο Ίλιον, όπως προέκυψε από τη νεκροψία νεκροτομή που διενεργήθηκε.

Τραγωδία Ίλιον: «Σήκωσα το κρεβάτι και βρήκα το παιδί μου σκασμένο»

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, Νίκο Καλόγρια και Χριστίνα Τσάκωνα όλα τα ευρήματα συνάδουν ότι το άτυχο παιδί πέθανε από ασφυξία. 

Τραγωδία στο Ίλιον: Είχε γίνει καταγγελία για παραμέληση για το αγοράκι

«Το παιδί βρέθηκε σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο κι έχασε δραματικά και σταδιακά τη ζωή του μέσα από έναν ασφυκτικό μηχανισμό», είπε ο κ. Καλόγριας. 

Στη σορό του παιδιού εντοπίστηκαν κάποια σημάδια, που δικαιολογούνται από τον τρόπο που έχασε τη ζωή του και κάποια άλλα που είναι συνήθη σε παιδάκια αυτής της ηλικίας. 

Τραγωδία στο Ίλιον: «Έχασα το παιδί μου κατάλαβες;»

Ωστόσο, η ακριβής ώρα θανάτου του παιδιού δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Οι ιατροδικαστές δεν κλήθηκαν στο σημείο του συμβάντος για να κάνουν αυτοψία, καθώς οι γονείς έτρεξαν αμέσως με το παιδί στο νοσοκομείο, μόλις το βρήκαν παγιδευμένο στο κρεβάτι. 

«Ο θάνατος κάθε παιδιού είναι τραγικός, αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια δραματική διαδικασία, γιατί ο ασφυκτικός θάνατος είναι πραγματικά επώδυνος», είπε ο κ. Καλόγριας. 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top