Καιρός: Η κακοκαιρία «μαστίγωσε» Ήπειρο και Κρήτη – Νέα επιδείνωση αύριο

Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα;

Αλύπητα χτύπησε η κακοκαιρία πολλές περιοχές της χώρας. Ανεμοστρόβιλοι σε Γιάννενα και Κρήτη σάρωσαν τα πάντα, ξερίζωσαν τεράστια δέντρα και σήκωσαν σκεπές. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων ανεμοστρόβιλος δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά της ώρας για να γίνει η καταστροφή. Ήταν 21:00 το βράδυ, όπως είπαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μαίρη Τζώρα οι κάτοικοι της περιοχής, όταν ένας δυνατός θόρυβος σκόρπισε τον τρόμο. 

Δέντρα, σκεπές, κοτέτσια παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους. 

«Άκουσα ένα δυνατό βουητό και βγήκα έξω στο μπαλκόνι. Δεν έβλεπες στο μισό μέτρο, αέρας φοβερός. Δεν μπορούσα να μπω μέσα στο σπίτι, πιάστηκα από το κάγκελο και βλέπω κάποια στιγμή ιπτάμενα αντικείμενα. Ποδήλατα στον αέρα», δήλωσε κάτοικος του χωριού. 

Η πόλη των Ιωαννίνων «πνίγηκε» χθες βράδυ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Δρόμοι και υπόγεια πλημμύρησαν, χωριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

Ανεμοστρόβιλος όμως σάρωσε και την Παλαιοχώρα Χανίων. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να χαθούν ολόκληρες περιουσίες. Θερμοκήπια στην Κουντούρα Χανίων καταστράφηκαν. Περισσότερα από 80 στρέμματα καταστράφηκαν, ενώ οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. 

Κεραυνοί, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι «μαστίγωσαν» και τη Ζάκυνθο. Έντρομοι οι κάτοικοι του νησιού κατέγραφαν με τα κινητά τους την έντονη βροχόπτωση. Η νύχτα στο νησί έγινε μέρα. 

Αργολίδα: Ζημιές από τη νυχτερινή καταιγίδα και τους θυελλώδεις νοτιάδες στο Τολό 

Οι δυνατοί άνεμοι... πήραν και σήκωσαν και την περιοχή του Τολού στο Δήμο Ναυπλιέων. Ξηλώθηκε ένα τεράστιο στέγαστρο από κατάστημα και κατέληξε μέσα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. 

Στην παραλία του Τολού τα κύματα παρέσυραν καρέκλες, ομπρέλες, πινακίδες καταστημάτων, πέταξαν μέχρι και τις βάρκες στο πλακόστρωτο.  

Νέα επιδείνωση από αύριο

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θ. Κολυδά, από αύριο το απόγευμα και από τα Δυτικά περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα επεκταθούν ανατολικότερα και πάλι θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυρίως στα Δυτικά, τα Κεντρικά τα Βόρεια και τα νησιά του του Ανατολικού Αιγαίου. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μόνο χθες έπεσαν 12.000 κεραυνοί έως τις 16:00 το απόγευμα, 4.000 εκ των οποίων εντός της Ελληνικής επικράτειας. Την ερχόμενη Δευτέρα πάντως έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν όλη τη χώρα.

Πλημμύρες Μάνδρα: 24 Ιανουαρίου 2020 η δίκη των υπευθύνων

Φαινόμενα σαν κι αυτά ξυπνούν μνήμες από την τραγωδία στη Μάνδρα πριν από δύο χρόνια. 

Στις 24 Ιανουαρίου του 2020 προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των κατηγορουμένων για τις πλημμύρες στην περιοχή που κόστισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top