Αθήνα: Καταδρομική επιχείρηση για τη σύλληψη του φανατικού ισλαμιστή

Παρακινούσε σε πράξεις τυφλής βίας με κείμενο μίσους στο διαδίκτυο

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν οι αρχές ασφαλείας μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον Αλγερινό ισλαμιστή ο οποίος είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο κείμενο μίσους με το οποίο παρακινούσε σε πράξεις τυφλής βίας.

Η αστυνομία ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν πρόκειται για Τζιχαντιστή που πολέμησε στη Συρία αλλά για κακοποιό σεσημασμένο για κλοπές και ναρκωτικά.

Φανατικός Ισλαμιστής στην Αθήνα: Το ανατριχιαστικό μήνυμα που προτρέπει σε βία

Με μια καταδρομική επιχείρηση, κλιμάκιο της ΕΥΠ για την καταπολέμηση της Ισλαμικής τρομοκρατίας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής, εντόπισαν και προσήγαγαν τον φανατικό ισλαμιστή από την Αλγερία.

Είπε ο προφήτης η μάχη στο όνομα του Αλλάχ είναι το πιο ενάρετο έργο. Η μάχη δεν θα δοθεί στα μέσα δικτύωσης αλλά στους δρόμους και τις πλατείες. Να προσέχετε, αυτά λέει ο κύριος», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Ο Αλγερινός εντοπίστηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς με πολιτικά στην οδό Μενάνδρου. Πολύ κοντά υπάρχουν δύο χώροι προσευχής. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Αλγερινός δεν είναι ενταγμένος σε κάποια τζιχαντιστική οργάνωση και δεν πολέμησε στη Συρία. Ήρθε στη χώρα μας από την Τουρκία του 2007 και έχει απασχολήσει τις αρχές για κλοπές και ναρκωτικά. Το ερώτημα είναι γιατί ξαφνικά αυτός ο άνθρωπος άρχισε να κάνει κήρυγμα μίσους και να προτρέπει σε πράξεις βίας. 

Τραμπ: Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Aλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός

Βίντεο: Η στιγμή που οι Αμερικανοί εξοντώνουν τον Μπαγκντάντι

Μάλιστα, νωρίς το πρωί λίγο πριν προσαχθεί από την αστυνομία, ο Αλγερινός ανέβασε στο Facebook ένα κρυπτογραφημένο λογαριασμό του στο WhatsApp απευθυνόμενο σε «όσους ήθελαν να πεθάνουν».  Προβλημάτισε όμως και με μια άλλη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό. Τη φωτογραφία του πρωθυπουργού της χώρας που έχει στην αγκαλιά του έναν σκύλο της αστυνομίας. 

«Το πρόβλημα είναι ο συγκεκριμένος και άλλοι σαν αυτόν που δεν είναι μοναχικοί  λύκοι που περιμένουν εντολή αλλά μπορεί να λειτουργήσουν από μόνοι τους για να αποδείξουν στον κύκλο τους της πίστη τους στο ισλάμ» εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Μάνος Μεϊμαράκης, ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας και τρομοκρατίας.

Δεν είναι άλλωστε και λίγα τα περιστατικά σε χώρες όπως η Γαλλία και το Βέλγιο, όπου φανατικοί ισλαμιστές, προκάλεσαν λουτρό αίματος στη χώρα τους, αν και δεν ήταν ενταγμένοι ποτέ σε οργανώσεις Τζιχαντιστών και δεν πολέμησαν στις τάξεις του ISIS στη Συρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top