ΕΔΕ για τις δηλώσεις Μπαλάσκα σχετικά με τα «σκουπίδια» των Εξαρχείων

Προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του

Στον αρμόδιο εισαγγελέα, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας παραπέμπεται το βίντεο με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα σε ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ,  όπου αποκάλεσε «σκόνη με ενοχλητικό χαρακτήρα» τους πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σήμερα στα Εξάρχεια και «σκουπίδια» άλλους καταληψίες που παραμένουν στην περιοχή, σε άλλα 10 υπό κατάληψη κτίρια.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, «εκκίνησε μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια, προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της αστυνομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίχειρηση της ελληνικής αστυνομίας που διεξήχθη τη Δευτέρα το  πρωί σε τέσσερα υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια, σε δύο από αυτά εντοπίστηκαν συνολικά 183 πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιρακ, την Ερυθραία και την Τουρκία.

Ανάμεσα τους ήταν και 35 ανήλικοι.

Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα εντός των καταλήψεων δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ή άλλα ευρήματα που να παραπέμπουν σε διάπραξη παραβατικών πράξεων.

Οι συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν πάρει άσυλο ή παρέμεναν παράτυπα στην χώρα μας. 

Μ. Λαγάνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top