Το «τέρας του Κάβου» δήλωσε ερωτευμένο και μετανιωμένο για τους βιασμούς

Οργή των Βρετανών για την αποφυλάκιση του βιαστή της Κέρκυρας

Οργισμένες είναι οι νεαρές Βρετανίδες, θύματα του βιαστή της Κέρκυρας, μετά την είδηση ότι αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση ευνοϊκών όρων. Οι βρετανικές εφημερίδες μάλιστα  αναφέρουν ότι το «τέρας του Κάβου» όχι μόνο βγήκε από τη φυλακή αλλά εθεάθη και σε μπαρ.

Σάλος με την αποφυλάκιση βιαστή με τον νέο Ποινικό Κώδικα!

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Sun διασύρει τη χώρα μας διεθνώς.  «Το “Τέρας του Κάβου” που κακοποιούσε Βρετανίδες σε ελληνικό νησί, αφέθηκε ελεύθερο 43 χρόνια νωρίτερα και εντοπίστηκε σε μπαρ».

Και όχι μόνο εντοπίστηκε σε μπαρ αλλά έδωσε και συνέντευξη στον έκπληκτο Bρετανό δημοσιογράφο που τον είδε ξαφνικά μπροστά του. Δήλωσε ερωτευμένος και μετανιωμένος για τους βιασμούς εις βάρος 6 Βρετανίδων το 2012.

«Έχω συναντήσει ένα κορίτσι και μόνο αυτή σκέφτομαι τώρα. Δεν επιτρέπεται να φύγω από την Κέρκυρα αλλά με αφήνουν να τη δω στους Παξούς. Λυπάμαι για τους βιασμούς θα έκανα τα πάντα να μην είχαν γίνει .Τώρα ο εγκέφαλός μου έχει καθαρίσει».

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των θυμάτων 

Ο βιαστής της Κέρκυρας είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια φυλάκιση, τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε βιαστή.  Στο πρωτόδικο δικαστήριο,  ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει για να καλύψει τις ανάγκες του. Η περιγραφή μιας κοπέλας που έζησε τον εφιάλτη σοκάρει: 
«Μιλούσε ευγενικά, ήρεμα και μετά με βίασε. Το έκανε έξι φορές. Μου έλεγε σε σπαστά Αγγλικά: “Έλα δεν είναι τρομερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος. Αν δεν αντισταθείς, θα είναι καλύτερα”. Πίστευα ότι θα με σκοτώσει για να ξεφορτωθεί τις αποδείξεις».

Αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Το «τέρας του Κάβου»  είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών. Και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος. Τα επόμενα θύματα του έφθασαν τον αριθμό 9. Τώρα όπως είπε ο ίδιος αποφυλακίστηκε με νομό της προηγούμενης κυβέρνησης εννοώντας τον νόμο Παρασκευόπουλου. 

Τα θύματα του βιαστή δηλώνουν στα βρετανικά μέσα εξοργισμένα με την αποφυλάκιση του. Απορούν μάλιστα λέγοντας πως είναι δυνατόν να έχει αποφυλακιστεί και μην το έχουν πει κάπου; Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει» 

Ο βιαστής έμεινε στη φυλακή για τους 6 βιασμούς εννιά χρόνια.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top