Ικαρία: Τι είχε στείλει μέσω Facebook στον φίλο της η 34χρονη αστροφυσικός

Λίγο αργότερα χάθηκαν τα ίχνη της Νάταλι Κρίστοφερ

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τη συγκλονιστική περιγραφή των διασωστών που βρήκαν την αστροφυσικό

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις τελευταίες στιγμές της 34χρονης αστροφυσικού που σκοτώθηκε στην περιοχή Κεραμέ της Ικαρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η Νάταλι Κρίστοφερ το μοιραίο πρωινό είχε στείλει ένα μήνυμα μέσω Facebook στον σύντροφό της, το οποίο εκείνος δεν πρόλαβε να διαβάσει.

Ικαρία: Η συγκλονιστική περιγραφή των διασωστών που βρήκαν την αστροφυσικό

Ικαρία: Τι έδειξε η νεκροτομή της 34χρονης αστροφυσικού

Ο 38χρονος Κυριάκος και η Νάταλι Κρίστοφερ

Συγκεκριμένα η 34χρονη επιστήμονας από τη Βρετανία του είχε στείλει στίγμα με την τοποθεσία που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μοιραστεί μαζί του τη χαρά της που είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στις απότομες πλαγιές.

Ωστόσο τα στίγματα στο Facebook διαρκούν μόνο για 60 λεπτά. Αποτέλεσμα ήταν το μήνυμα να έχει διαγραφεί όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της Νάταλι, τέσσερις ώρες αργότερα.

"Μας είπε ότι η κοπέλα έφυγε το πρωί για τρέξιμο και μας εξήγησε πως συνήθως επιλέγει δύσβατα και περίεργα μονοπάτια. Μας έδειξε και ένα στίγμα του που είχε στείλει νωρίς το πρωί αλλά είχε λήξει. Αυτά τα locations μέσω Facebook διαρκούν 60 λεπτά. Μετά δεν θυμόταν ακριβώς το σημείο και μας έστειλε στο περίπου", αναφέρει στο Έθνος μέλος της ομάδας ΕΠΟΜΕΑ της Ικαρίας, Βαγγέλης Κριαράς.

Η 34χρονη επιστήμονας από τη Βρετανία που λάτρευε το τρέξιμο και τις αναρριχήσεις

Τι έδειξε η νεκροτομή 

Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Το χτύπημα στο κεφάλι ενώ έπεφτε στη χαράδρα μαζί με τον βράχο που αποκολλήθηκε, ήταν αυτό που αποδείχτηκε μοιραίο για τη Νάταλι Κρίστοφερ. Αυτό «έδειξε» η νεκροτομή που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

Η 34χρονη αστροφυσικός διαπιστώθηκε πως υπέστη συντριπτικό κάταγμα ινιακής χώρας (στο πίσω μέρος του κεφαλιού), το οποίο ήταν και το μοιραίο χτύπημα.

Επίσης υπέστη κάταγμα κλείδας, κακώσεις στα γόνατα και στο αριστερό χέρι, ενώ υπάρχουν δείγματα ότι υπήρξε ανακοπή της πτωτικής πορείας της, σε εξοχή βράχου.

Αυτό σημαίνει ότι πέφτοντας χτύπησε σε κάποιο σημείο και στη συνέχεια κατέληξε στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων. 

Ικαρία: «Είμαι συντετριμμένος»-Σπάει τη σιωπή του ο σύντροφος της 34χρονης

Ικαρία: «Περάσαμε τρεις φορές από το σημείο και δε φαινόταν η σορός»

Η Νάταλι Κρίστοφερ

Σοκαρισμένος ο σύντροφός της

Μιλώντας στην «Daily Mail» ο 38χρονος Κυριάκος είχε δηλώσει συντετριμμένος από την απώλειά της. Οι δυο τους ήταν δέκα χρόνια «μαζί» και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα την έχανε με αυτόν τον τρόπο ενώ έκαναν τις διακοπές τους.
Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια το πως νιώθω. Φυσικά, είμαι συντετριμμένος και είναι τόσο δύσκολο να μιλήσω για ό,τι έχει συμβεί. Κάποια στιγμή θα μπορέσω να το κάνω, αλλά όχι τώρα.

Ικαρία: Ακαριαίος ο θάνατος της 34χρονης αστροφυσικού - Έπεσε από ύψος

Η περιοχή Κεραμέ στην Ικαρία όπου βρέθηκε η σορός της αστροφυσικού

Ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε τη σορό της

Τον γύρο του κόσμου είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες η είδηση του σπαρακτικού κλάματος του 38χρονου και των σκηνών αρχαίας τραγωδίας που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή Κεραμέ, πάνω από τη χαράδρα που βρέθηκε νεκρή η όμορφη επιστήμονας. Ο σύντροφος της κλήθηκε να την αναγνωρίσει:

«Ήρθε ο σύντροφος με τον αδερφό του και κατέβηκα κοντά τους να δω πως είναι ψυχολογικά. Κλαίγανε, δεν ξέρανε αν θέλανε να την δούνε ή αν δεν θέλανε ή αν έπρεπε να έχουν στο μυαλό τους την εικόνα αυτή. Το σώμα το είδε. Ήταν συντετριμμένα και τα δύο παιδιά, ήταν κουρασμένα, στρες, κλαίγανε!» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Kώστας Μαρκάκης, αντιπρόεδρος εθελοντών πυροσβεστών στην Ικαρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top