Ικαρία: Ακαριαίος ο θάνατος της 34χρονης αστροφυσικού - Έπεσε από ύψος

Τι ανέφερε ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών

Σε πτώση από ύψος οφείλεται ο θάνατος της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, η οποία βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη το απόγευμα στην Ικαρία, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Ν. Καρακούκη, ο οποίος πραγματοποίησε την αυτοψία του χώρου και τη νεκροψία. 

«Μακροσκοπικά όλα δείχνουν πως ο θάνατος προήλθε από πτώση από ύψος. Για τις ακριβείς συνθήκες θα γίνει περαιτέρω έρευνα στο νεκροτομείο Αθηνών», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Καρακούκης. 

Όπως είπε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, ενώ ο ίδιος αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. 

Νωρίτερα οι αρχές «σάρωσαν» σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο, όπου βρέθηκε νεκρή, καταπλακωμένη από βράχια η Natalie Christopher. 

Ο χώρος είχε αποκλειστεί από την αστυνομία, ώστε να καταγραφούν με κάθε λεπτομέρεια ένα προς ένα τα ευρήματα που θα ολοκληρώσουν το παζλ των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο της Natalie Christopher. 

Το πτώμα της 34χρονης εντοπίστηκε από εθελοντή πυροσβέστη γύρω τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης σε δύσβατη περιοχή  της Ικαρίας, κοντά στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε η γυναίκα με τον σύντροφό της. 

Το σημείο δεν ήταν αναρριχητική διαδρομή και εκτιμάται ότι η Natalie έφτασε εκεί με τα πόδια. Εκεί τα βράχια είναι σαθρά και όπως όλα δείχνουν δεν άντεξαν το βάρος του σώματός της. 

Τα συγκινητικά μηνύματα των φίλων της στο Facebook

Η είδηση του θανάτου της Natalie Christopher μετά από τρεις μέρες αναζητήσεων στην Ικαρία βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους της. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δε θα ξαναδεί το χαμογελαστό κορίτσι από τη Βρετανία, που λάτρευε τη φύση, τον αθλητισμό, την αστροφυσική και που πρόσφερε σε όσους είχαν ανάγκη. 

Το Facebook έχει πλημμυρίσει από μηνύματα των φίλων της, αλλά και άγνωστων ανθρώπων που η είδηση του θανάτου της τους συγκλόνισε βαθιά. 

«Δρομέας ανώμαλων δρόμων, αστρονόμος, τριαθλήτρια, ορειβάτης, λάτρης της φύσης, ακτιβίστρια της ειρήνης, φεμινίστρια και προστάτης των ζώων. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα ήταν η Natalie Christopher», γράφουν οι φίλοι της στη σελίδα Cyprus Trail Runners, με τους οποίους η 34χρονη έτρεχε σε απόκρημνα και τραχιά μονοπάτια της Κύπρου. 

Όλοι μιλούν για μια έξυπνη γυναίκα, με πάθος για ζωή, που φρόντιζε να τη ζει στο έπακρο με απεριόριστη χαρά. 

«Η Natalie ονειρεύτηκε μια ενωμένη Κύπρο. Χρησιμοποίησε τις δύο της αγάπες, την αστρονομία και τον αθλητισμό, για να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Αξιοποίησε την αστρονομία για να προωθήσει την ειρήνη στο νησί, κάνοντας διαλέξεις σε παιδιά και από τις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής», συνεχίζουν οι φίλοι της. 

Τον τελευταίο καιρό η 34χρονη ήταν η ψυχή ενός προγράμματος για την ενθάρρυνση των γυναικών και των μικρών κοριτσιών ώστε να συμμετέχουν περισσότερο στον αθλητισμό. Ένα από τα όνειρά της ήταν να δημιουργήσει ένα αθλητικό camp όπου θα ενδυναμώνονταν μικρά κορίτσια και το πραγματοποίησε φέτος, κάτι που την είχε κάνει πολύ ευτυχισμένη. 

Η Natalie είχε καταφέρει να γίνει αγαπητή σε ολόκληρη την Κύπρο. Ενδεικτικό είναι ότι με το που έγινε γνωστή η εξαφάνισή της, μαζεύτηκαν μέσα σε λίγες ώρες 4.000 ευρώ για να ενισχυθούν οι έρευνες. 

«Πραγματικά άλλαξε τις ζωές πολλών ανθρώπων και δε θα την ξεχάσουμε ποτέ. Ελπίζουμε να τρέχει τώρα ανάμεσα στα αστέρια και τους πλανήτες που τόσο αγαπούσε, βουτώντας στον Γαλαξία και στο φεγγαρόφως», γράφουν οι φίλοι της. 

«Και τώρα με ποιον θα αλλάξω τον κόσμο; Με ποιον θα τριγυρίζω τα σχολεία να λέω στα κορίτσια της Κύπρου πως μπορούν; Το «Cyprus Girls Can» ήταν μια πρωτοβουλία καθαρά της Natalie Christopher, μέσα στο αήττητο πνεύμα που την διακατείχε, πως όλα είναι δυνατά. Ένας άνθρωπος ενεργητικός, υπέροχος, μια πηγή έμπνευσης για όλους γύρω της. Ένας άνθρωπος που τίποτα δεν τον σταματούσε για όσα ήθελε και που με το πνεύμα της και το χαμόγελο της μόνο θετικά συμπαρέσυρε τους άλλους γύρω της», γράφει μία ακόμα φίλη της και συνεργάτιδά της. 

«Έφυγες για να γίνεις αστέρι Natalie. Ένα λαμπερό και αστραφτερό αστέρι που θα μας φωτίζει και θα μας οδηγεί σε κάθε μας βήμα. Θα λείψεις σε τόσους πολλούς ανθρώπους, όμως η κληρονομιά σου θα συνεχιστεί. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε μία ακόμα φίλη της. 

Η Βρετανίδα αστροφυσικός βρέθηκε την Τετάρτη νεκρή σε μια απόκρημνη περιοχή στο Κεραμέ της Ικαρίας. Ήταν ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχους, που πιθανόν αποκολλήθηκαν κατά τη διάρκεια αναρρίχησης ή καταρρίχησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας. 

Η περιοχή, όπου βρέθηκε νεκρή η 34χρονη είναι περίπου ένα χλμ. μακριά από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top