«Καρεκλοπόδαρα» μέχρι και την Τρίτη – Δε λένε να σταματήσουν οι βροχές

Η άνοιξη δεν εμφανίζεται

Ο καιρός συνεχίζει να κάνει τα δικά του και όπως όλα δείχνουν το βροχερό σκηνικό των τελευταίων δύο ημερών θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη. 

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων τις επόμενες μέρες, μέχρι και την Τρίτη θα σημειωθούν σφοδρές βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι. 

Ήδη ο παρατεταμένος χειμώνας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Η σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ το χαλάζι κάλυψε τα πάντα στη Λάρισα και στον Τύρναβο. 

Στο Πλωμάρι της Λέσβου σημειώθηκαν νέες κατολισθήσεις, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε σπίτια, ενώ μεγάλες καταστροφές έγιναν και στο λιμάνι της Σαντορίνης. 

Ο ήλιος έχει κρυφτεί και δε λέει να ξεπροβάλει και οι μετεωρολόγοι με τις προγνώσεις τους ενισχύουν την απαισιοδοξία μας για… καλύτερες μέρες. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δε θα εντοπίζονται μόνο σε ηπειρωτικά τμήματα ως είθισται την άνοιξη, αλλά αναμένεται να επηρεάσουν και αρκετές νησιωτικές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top