Ένταση στη δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη - Η παρέμβαση του πατέρα του

«Να μάθουν τι ήταν το παιδί μου και γιατί δεν αντιδρούσε»

Δείτε στο video από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ένταση επικράτησε σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης των εννέα Κρητικών, η οποία συνεχίστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα αίματα δεν άναψαν με αφορμή τους εννέα κατηγορούμενους -καθώς ήταν όλοι τους απόντες- αλλά επειδή κάποια στιγμή ο εισαγγελέας είπε ότι αν ο Βαγγέλης «μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ίσως να ζούσε σήμερα».

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των εννέα Κρητικών, οι οποίοι εξέτασαν την εξαίρεση του εν λόγω εισαγγελέα από την έδρα. Ωστόσο μετά από διακοπή που έγινε, ο εισαγγελέας ανακάλεσε και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική στιγμή που επικράτησε ένταση στο δικαστήριο. Όταν ο βασικός μάρτυρας, Νίκος Δαβρής, άρχισε να δέχεται καταιγιστικά ερωτήματα, η πρόεδρος είπε: «Δεν είναι κατηγορούμενος ο μάρτυρας επειδή πήγε και ενημέρωσε τους υπεύθυνους της σχολής».

 

Μάνα Γιακουμάκη: «Όλοι είναι εδώ, ζωντανοί. Ο Βαγγέλης μου είναι στο χώμα»

«Φοβόταν να μην αποκοπεί από την παρέα των Κρητικών»

Ο Νίκος Δαβρής είναι πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής, που είχε ταξιδέψει από τη Βραζιλία για να βοηθήσει στο ανακριτικό στάδιο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε καταγγείλει στην υπεύθυνη της εστίας της Γαλακτοκομικής αλλά και στον πρώην διευθυντή της Σχολής, όλα όσα γνώριζε ο ίδιος αλλά και είχε ακούσει ότι βίωνε ο Βαγγέλης το 1ο έτος στη Γαλακτοκομική των Ιωαννίνων.

«Πίστεψα όταν μου μετέφεραν όλα όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη, ότι ήταν πολύ σημαντικό να ενημερώσω τους αρμόδιους, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως οι υπόλοιποι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά ή ακόμα και θα τον σκοτώσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην κατάθεσή του περιέγραψε αναλυτικά όλα τα περιστατικά που είχε ακούσει από συγκεκριμένο σπουδαστή που ήταν στο δωμάτιο όταν αυτά συνέβαιναν. «Τον καθίσανε με το ζόρι και τον ξυρίσανε, τον είχαν κλείσει μέσα σε μία ντουλάπα και του πετούσαν νομίσματα για να τραγουδάει κάνοντάς τον τζουκ μποξ και του έκλειναν το ζεστό νερό».

Τόνισε ακόμα ότι φοβήθηκε μετά το περιστατικό με τη λεπίδα. «Σκέφτηκα ότι αν είχε κάνει μία κίνηση ο Βαγγέλης μπορεί να είχε αποβεί μοιραία για εκείνον», ενώ κατά την απόψή του,  ο Βαγγέλης δεν είχε πει το παραμικρό γιατί φοβόταν να μην αποκοπεί από την παρέα των Κρητικών.

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλα όσα έγιναν την 1η ημέρα της δίκης

Σαστισμένος και διστακτικός στην κατάθεσή του ο δεύτερος μάρτυρας

Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε μεταφέρει στον Νίκο Δάβρη πολλά από τα περιστατικά που είχε δει μέσα στα δωμάτια, όντας και ο ίδιος Κρητικός αλλά και συγγενής ενός εκ των εννέα κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του έπεσε σε κάποιες αντιφάσεις σε σχέση με το τι είχε καταθέσει προανακριτικά αλλά και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Στην κατάθεσή του έδειχνε διστακτικός αλλά και σαστισμένος σε σημείο που στο τέλος μία από τους δικηγόρους υπεράσπισης τον ρώτησε «αν φοβάται κάτι και σήμερα είχε τέτοια συμπεριφορά».

Περιέγραψε τον Βαγγέλη ως ένα έξυπνο παιδί, με καλή συμπεριφορά, που δεν ήθελε να προσβάλλει και διακρινόταν από το αίσθημα της φιλίας. Δεν είχε πειράξει κανέναν.

«Επιβεβαίωσα και εγώ στην υπεύθυνη τι συνέβαινε, τα δεχόταν και δεν αντιδρούσε για να μην αποκοπεί από τους Κρητικούς» δήλωσε.

Η παρέμβαση του πατέρα του Βαγγέλη

Κάποια στιγμή μέσα στην αίθουσα παρενέβη ο Ανδρέας Γιακουμάκης και αναφερόμενος στον δεύτερο μάρτυρα είπε:

«Το κατανοώ απόλυτα το παιδί. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να πει πολλά πράγματα. Είναι Κρητικός και θα επιστρέψει στην Κρήτη».

Βγαίνοντας από τη δικαστικη αίθουσα ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη τόνισε πως «σήμερα είναι ένα κοινωνικό δικαστήριο. Δε με ενδιαφέρει η ποινή που θα τους επιβληθεί. Με ενδιαφέρει τι ήταν το παιδί μου. Να μάθουν και οι άλλοι τι ήταν ο Βαγγέλης και γιατί δεν αντιδρούσε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top