Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Θα «σπάσει» τα ισόβια ο Κορκονέας;

Μετατροπή της κατηγορίας ζήτησε ο Εισαγγελέας

Κορκονέας

Τη μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του κύριου εισαγγελέα που είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε βρισκόμενος σε κατάσταση θυμού.

«Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του» επεσήμανε και πρόσθεσε πως ο Γρηγορόπουλος ήταν ο άτυχος της στιγμής.

«Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα», είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του εισαγγελέα.

Από την άλλη πλευρά ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, τόνισε πως η πρόταση του εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ 

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, υπήρξε φραστική αντιπαράθεση μιας ομάδας νεαρών με τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Τότε ξαφνικά ο Κορκονέας έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο και πυροβόλησε τρεις φορές. Μία από τις σφαίρες χτύπησε τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διακομίστηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top