Πλημμύρες στα Χανιά: Κλειστά σχολεία, εγκλωβισμοί και κατολισθήσεις

Αγωνιώδης διάσωση μητέρας με τα δύο της παιδιά μέσα από αυτοκίνητο

κακοκαιρια χιονη

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Χιόνη» έχουν παραδοθεί από χθες το πρωί τα Χανιά, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν σοβαρά προβλήματα.

Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, σπίτια και αποθήκες πλημμύρισαν, πολίτες κινδύνευσαν από τις πτώσεις δέντρων και από το νερό που έμπαινε στα οχήματά τους, ενώ πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλαξαν δρομολόγια λόγω καιρού. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσγειωθούν με ασφάλεια στον αερολιμένα των Χανίων.

Κακοκαιρία «Χιόνη»: Σαρώνει τη χώρα με τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους - Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα – Πολλές διακοπές ρεύματος

Η «Χιόνη» έκλεισε τα σχολεία στα Χανιά

Για σήμερα Πέμπτη, κλειστές θα μείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου Χανίων, μετά και τις προβλέψεις για επιδείνωση του καιρού. Η απόφαση ελήφθη, καθώς προβλέπεται ένταση των καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις ώρες προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία.

Από τον δήμο Χανίων διευκρινίστηκε ότι «σήμερα Πέμπτη (14/2), το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Χανίων (πλην της Δ.Ε. Σούδας) θα βρίσκεται στις θέσεις του, για να εξυπηρετηθούν οι γονείς που, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούν, δεν έχουν άλλη επιλογή ασφαλούς φύλαξης και φροντίδας των παιδιών τους». Κλειστές θα παραμείνουν ακόμα οι σχολικές μονάδες στους δήμους Πλατανιά και Αποκόρωνα.

Πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμοι ποτάμια, πτώσεις δέντρων και βράχων

Σύμφωνα με το flashnews,gr, η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων, δέχτηκε πάνω από 20 κλήσεις τη νύχτα για αντλήσεις υδάτων και απομάκρυνε δέντρα που είχαν πέσει στο οδόστρωμα σε διάφορες περιοχές των Χανίων. Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται και σήμερα στην Κάτω Σούδα, στο Βαμβακόπουλο, στα Περβόλια, στη Λεωφόρο Σούδας αλλά και κεντρικότερα της πόλης, όπου οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι σε εξέλιξη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε στην γέφυρα του Πλατανιά και έκοψε το δρόμο στα δύο.

Στο Καστέλι έπεσε ένα δέντρο πάνω σε αυτοκίνητο, λίγη ώρα αφού είχαν αποβιβαστεί οι επιβαίνοντες. Το όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές και ευτυχώς από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός. 

Τη νύχτα σημειώθηκε  μεγάλη κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Αγ.Φανουρίου  με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο. Μηχανήματα του δήμου και της αντιπεριφέρειας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και υπό καταρρακτώδη βροχή, κατάφεραν, τα ξημερώματα να απομακρύνουν τα χώματα και τις πέτρες από το οδόστρωμα και να ανοίξουν το δρόμο. Κατά μήκος του ΒΟΑΚ, έχουν καταλήξει πέτρες και χώματα και η οδήγηση θα πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή.

Διάσωση μητέρας με τα δύο της παιδιά από αυτοκίνητο που «έβαζε» νερά

Εν τω μεταξύ χθες Τετάρτη, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης μητέρας με τα δύο της παιδιά, η οποία εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της, στον παράλληλο της Εθνικής Οδού, στο ύψος των Μουρνιών, όπου το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγός αποπειράθηκε να περάσει από το σημείο το οποίο είχε πλημμυρίσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει από τον χείμαρρο που είχε συγκεντρωθεί και κάλεσε σε βοήθεια, αναφέρει το flashnews.gr.

Μάλιστα, το αυτοκίνητο είχε αρχίσει να "μπάζει" νερά όταν οι πυροσβεστικές αρχές έσπευσαν για τον απεγκλωβισμό. Τελικά, η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ λίγη ώρα αργότερα, αυτοκίνητο με έναν επιβαίνοντα που επιχείρησε να περάσει από το σημείο, ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το αυτοκίνητο του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top