Διαμαρτυρία στον δρόμο καρμανιόλα όπου σκοτώθηκε η 8χρονη Άννα Μαρία

Γονείς και μαθητές έκλεισαν τον δρόμο καρμανιόλα

Διαμαρτυρία στη μοιραία διάβαση έξω από το σχολείο στην Κέρκυρα, όπου έχασε τη ζωή της από τροχαίο η 8χρονη Άννα Μαρία, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου δεκάδες γονείς και μικροί μαθητές.  

Κυρίαρχο αίτημα όλων, ήταν ο σεβασμός των οδηγών στις διαβάσεις πεζών και ειδικά σ' αυτές έξω από τα σχολεία.

Γονείς και μαθητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν για λίγο συμβολικά το δρόμο καρμανιόλα, που εδώ και  66 χρόνια είναι χαρακτηρισμένος ως εθνική οδός, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα σε αστικό ιστό, χωρίς πεζοδρόμια και φωτισμό. 

Κέρκυρα: Σκοτώθηκε 8χρονο κοριτσάκι μπροστά στα μάτια της μητέρας του

Κέρκυρα: Τι κατέθεσαν οι δύο οδηγοί των οχημάτων που παρέσυραν την 8χρονη

Το χρονικό της τραγωδίας με την 8χρονη Άννα Μαρία

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Βρυώνη. Το κοριτσάκι, όπως κάθε πρωί, πήγαινε με τη μητέρα του στο σχολείο. Ξαφνικά ένα διερχόμενο αυτοκίνητο το παρέσυρε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, όπου χτυπήθηκε και από ένα δεύτερο ΙΧ. 

Η μητέρα της ήταν σταματημένη έξω από το σχολείο,  στη διάβαση πεζών κρατώντας σφικτά από το χέρι τη μικρή της κόρη, την 8χρονη  Άννα Μαρία. 

Κέρκυρα: Το δεύτερο όχημα χτύπησε την 8χρονη ενώ ξεψυχούσε

Κέρκυρα: Το ξέσπασμα της μάνας της 8χρονης που χάθηκε στο οδόστρωμα

Περίμενε υπομονετικά μπας και φιλοτιμηθεί κάποιος από τους οδηγούς να σταματήσει  για να περάσει απέναντι. Δυστυχώς όμως  για την τραγική μητέρα, η σχολική διάβαση βάφτηκε στο αίμα του αθώου παιδιού της. 

Το παιδί μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή και τελικά κατέληξε

Κέρκυρα: Θλίψη και σπαραγμός στην κηδεία της 8χρονης Άννας - Μαρίας

Ο 45χρονος εκπαιδευτικός και οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου που παρέσυρε το κοριτσάκι κατέθεσε: 

«Πήγαινα στη δουλειά μου. Ήταν σκοτεινά. Δεν είδα τη μητέρα και το κοριτσάκι. Δεν κατάλαβα ότι χτύπησα το κοριτσάκι. Συνέχισα να οδηγώ. Μερικά μέτρα πιο κάτω βλέπω αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα να φρενάρουν απότομα. Σταμάτησα κι εγώ, βγήκα από το αυτοκίνητο και τότε κατάλαβα τι είχε συμβεί. Κατέρρευσα».

Ο 42χρονος αρτοποιός και οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου κατέθεσε: «Είδα ένα παιδάκι να εκσφενδονίζεται στο καπό. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ακινητοποίησα αμέσως το αυτοκίνητο, κατέβηκα και προσπάθησα να βοηθήσω»

Οι δύο οδηγοί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών και αφέθηκαν ελεύθεροι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top